Свързани новини

30.09.2021 15:09

Вече сме първи по неравенство в Европа: Радев

Видян 633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„През последните години неравенствата в доходите в България растат и ние вече сме на първо място в Европа по този показател, което е изключително тревожно“, заяви президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в Деветия европейски форум за социално предприемачество, който се провежда в Пловдив. Той подчерта, че това негативно явление може да бъде преодоляно и с подкрепата на бизнеса.


„Социалното предприемачество създава условия и дава възможност на уязвимите групи да се трудят пълноценно и да разгръщат своя талант, така че да не разчитат на помощи и подаяния, а да се чувстват достойни членове на нашето общество”, посочи президентът.


„Кооперирането, доброто управление и социалната ангажираност са принципи, залегнали не само в кооперативното движение, но върху тях трябва да градим и мерките за справяне със социалната и икономическата криза като последствия от пандемията“, посочи още Радев и изтъкна дълбоките традиции на българското кооперативно движение.


Държавният глава отправи благодарност към организатора на форума - Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, както и към осемте национално представени организации на хора с увреждания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни