Свързани новини

30.09.2021 11:45

Разпродажбата на бронираните автомобили на Бюрото по защита може да застраши живота на свидетели: Правосъден зам.-министър

Видян 2426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита, а това може да застраши живота на охраняваните свидетели, заяви заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев в „Тази сутрин“. По думите му става дума за продажба на бронирани автомобили.


Що се отнася до преминаването на Бюрото по защита от държавното обвинение към министерството на правосъдието, „прокуратурата ни съдейства в някаква степен“, „работим с бързи темпове“, но в момента нямат контрол върху материалната база на структурата, каза Демерджиев.


Предстои да се създадат подзаконови нормативни актове за дейността на Бюрото по защита под ръководството на министерството, каза Демерджиев.


Според него предсказанието на главния прокурор Иван Гешев не се е сбъднало и няма напуснали служители, само няколко са пожелали да се прехвърлят в НСО. Съставът на структурата ще остане същия, но не може да бъде оповестен, защото е конфиденциална информация. Секретни са и данните за броя на свидетелите, които се охраняват в момента, Демерджиев обаче отбеляза, че „не са много“.


Заместник-министърът на правосъдието е категоричен, че няма риск да изтече информация за защитените свидетели. По думите му министерството се справя успешно с охраната на съдиите, които според него са най-застрашени, така че ще се справи и със защитата на свидетели, а дейността на Бюрото ще се подобри, защото ще се специализира още повече.


По повод прехвърлянето на Бюрото по защита, Иван Демерджиев пусна в профила си във "Фейсбук" следния статус: "Имам чудесни идеи - изповед, причастие, бръснене и истински задачи". Постът му предизвика голяма отзвук. В студиото на "Тази сутрин" той обясни, че статусът му е бил шега и не го е направил в качеството си на заместник-министър, а на частно лице. Според него постът символизира "протегната ръка"  към служителите в Бюрото и "готовност да им поверим истински задачи", а той е категоричен, че няма да има съкращения в структурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева