Свързани новини

29.09.2021 17:21

Подсъдима е член на КЗК и НС на БСП от квотата Нинова – Р.Овч., обвиняем с нея

Видян 10176 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Действащ член на Комисията за защита на конкуренцията и на Националния съвет на БСП от квотата на Корнелия Нинова и Р.Овч. – осъден вече на две инстанции за икономически престъпления, е подсъдима заедно с него, а името й е Анна Янева. Малцина са чували за нея, въпреки че беше не само заместник-министър на Овчаров при Тройната коалиция, но си върна поста в Министерството на икономиката като зам. и в кабинета на очертаващия се повторен кандидат за президент от ДПС Орешарски. Беше и наследник на Р. Овч. Като шеф на Софийската организация на БСП, която кръгът Овчаров – Нинова, също заместник-министър на червения ветеран при Тройната коалиция, иска да разбута веднага след изборите. Двамата с Янева са обвинени за нанесени на държавата щети за 16 000 000 лв. и както пише сайтът crimes.bg подписът под документа, на който се базира основното обвинение е именно на Янева, която е замествала министъра в командировка по негова заповед. Тя днес не си спомня, както сама коментира пред 19 минути, само помни, че я били оправдали на двете досегашни инстанции. Ала следва трета.
Янева не си спомни също дали, пак докато е замествала министър, но в кабинета Орешарски, е подписала удължаване на концесията за добив на злато в мината Челопеч на канадската компания Дънди прешъс. Известно е, че по онова време държавата се съгласи да взема 0,75%, които бяха вдигнати до 1,5% от декларирания от самата компания добив, без да има контрол върху реалните количества, без да взема процент от допълнително добитите ценни метали, извън злато и сребро. В другите държави – даже в най-банановите републики, процентът е над 30, обичайно е над 50, а в страни като Азербайджан е 90% за хазната.  В случая с Челопеч, ако съдим по отчетите на самата Дънди, става въпрос за продукция за около милиард лева годишно, от която България вземаше 7,5 млн., а след корекцията вече при Борисов – 15 млн. лв. Ако вземахме, колкото другите държави, може би щяхме да имаме по-прилични болници, достатъчно и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.09.2021 20:35

    Червената сган е изпечени цигани шмекери (вж. тироида на горната парцуца). От циганин и кокошка отърване няма, казваше баба ми. Само Крумови закони ги оправят тия. Този бабишкерник е за затвора, но НЯМА кой!

  • 001 Anonimen 29.09.2021 18:03

    Червената сган е най-големият враг на народа и крадец ! Защо бе народе простий продължаваш да вярваш на червените измамници от БСП,ГЕРБ,ДПС,Патриоти, толкова ли си прост,че не разбираш, че си беден по вина точно на тези крадци и измамници ? Овца ли си или извънземно тъпо същество, което ще пукне в мизерия, но ще вярва на крадци и измамници ??

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец