Свързани новини

29.09.2021 17:21

Подсъдима е член на КЗК и НС на БСП от квотата Нинова – Р.Овч., обвиняем с нея

Видян 10156 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Действащ член на Комисията за защита на конкуренцията и на Националния съвет на БСП от квотата на Корнелия Нинова и Р.Овч. – осъден вече на две инстанции за икономически престъпления, е подсъдима заедно с него, а името й е Анна Янева. Малцина са чували за нея, въпреки че беше не само заместник-министър на Овчаров при Тройната коалиция, но си върна поста в Министерството на икономиката като зам. и в кабинета на очертаващия се повторен кандидат за президент от ДПС Орешарски. Беше и наследник на Р. Овч. Като шеф на Софийската организация на БСП, която кръгът Овчаров – Нинова, също заместник-министър на червения ветеран при Тройната коалиция, иска да разбута веднага след изборите. Двамата с Янева са обвинени за нанесени на държавата щети за 16 000 000 лв. и както пише сайтът crimes.bg подписът под документа, на който се базира основното обвинение е именно на Янева, която е замествала министъра в командировка по негова заповед. Тя днес не си спомня, както сама коментира пред 19 минути, само помни, че я били оправдали на двете досегашни инстанции. Ала следва трета.
Янева не си спомни също дали, пак докато е замествала министър, но в кабинета Орешарски, е подписала удължаване на концесията за добив на злато в мината Челопеч на канадската компания Дънди прешъс. Известно е, че по онова време държавата се съгласи да взема 0,75%, които бяха вдигнати до 1,5% от декларирания от самата компания добив, без да има контрол върху реалните количества, без да взема процент от допълнително добитите ценни метали, извън злато и сребро. В другите държави – даже в най-банановите републики, процентът е над 30, обичайно е над 50, а в страни като Азербайджан е 90% за хазната.  В случая с Челопеч, ако съдим по отчетите на самата Дънди, става въпрос за продукция за около милиард лева годишно, от която България вземаше 7,5 млн., а след корекцията вече при Борисов – 15 млн. лв. Ако вземахме, колкото другите държави, може би щяхме да имаме по-прилични болници, достатъчно и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 30.09.2021 09:33

    Незабавно тандема Овчаров Янева трябва да се отзоват в затвора, Двамата общо струват далеч по- малко от щетите, които са нанесли на България, и това ще стане, при това и Гешев ще влезе в тяхната килия ! ...

  • 006 Anonimen 30.09.2021 00:27

    . „Аз почнах да изказвам своето възхищение от американската свобода, равноправие, от държавното им устройство, от общинското им самоуправление, от всичко туй, което ме е възхищавало при четението книжки за Америка; но бай Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че „овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас“. Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. „Вéлика корупциjа“ – повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата за злато.“ (от „До Чикаго и назад“)

  • 005 Anonimen 30.09.2021 00:21

    „… Да ти кажа ли правичката? - И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата!

  • 004 Снежана Арсова 29.09.2021 23:00

    Хахаха, Янева - трезвеничка, че тя е легенда в БСП - под 3 не пада на сядане!!!

  • 003 Anonimen 29.09.2021 21:32

    Това е абсолютно поръчков материал. Без да вземам страна по политическите аспекти и оценки ще коментирам само частта за "твърдото гориво": Абсолютна лъжа !!! Обстоятелствата се стекоха така, че няколко дни бяхме в една компания с г-жа Янева( извън България през 2007 г ) и твърдо мога да заявя, че нищо подобно нямаше, даже напротив - тя беше човекът, който настояваше за въздържаност по тази линия.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху