Свързани новини

28.09.2021 14:47

Оставка за декана на юридическия факултет Д. Вълчев заради срама за СУ, който е допуснал с „незнанието” си

Видян 14556 пъти | Коментари 5
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не само трябва да бъде уволнен вече напълно доказания с решение на Етината комисия на СУ плагиат Петър Илиев, който за малко не стана правосъден министър в първия и вътрешен и вицепремиер във втория вариант на български кабинет, предложени от партията на Слави Трифонов. Незабавна оставка заради това изключително срамно петно върху Софийския университет трябва да подаде и деканът на Юридическия факултет Даниел Вълчев.
Официалното му обяснение, че не знаел за казуса с Илиев може да звучи приемливо. Макар че едва ли отговаря на истината. Въпросът с плагиатството е обсъждан от преподавателката Киселова, която не е коя да е, а беше секретар по правните въпроси на президента на България Росен Плевнелиев, с колегите й, при това нееднократно. Със сигурност е обсъждан и във факултета, поверен на Вълчев. Да не говорим за катедрата по конституционно право, където двамата с Илиев работят заедно.
Освен, че както той добре знае, по закон „незнанието не е оправдание”.
А като мъж изобщо не му правят чест следните думи, които каза пред Дневник по повод на доц. Киселова, за да оправдае липсата на реакция във факултета към нейните сигнали, които са довели и до заплахи срещу личността на известната юристка, още повече споменава и нейната възраст, което вече е наистина невъзпитано:
„Аз например, да ви кажа съвсем честно, съм учуден, че човек на такава възраст като доц. Киселова и в такава позиция, се е уплашила от това, че някой й е казал нещо”.
Вълчев със сигурност знае, че Наказателният кодекс съвсем точно третира заплахите – с 3, с 5 и с повече години затвор.
Той допълнително омаловажава едновременно казуса с плагиатството, което


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 вреден 29.09.2021 12:30

    Вълчев като министър на образованието от партията на Симо ментата започна унищожаването на образованието. След толкова години вече е декан на ЮФ, каква градация. Сигурно и тук е със същата мисия, след като се застъпва за такива нефелници и плагиати. Този мазник знае отлично как се трупат пачки и се прави кариера....тотален мизерник и гнусляк

  • 004 Anonimen 29.09.2021 11:21

    Накъдето да тръгнеш в този резерват за примати стъпваш на екскременти.

  • 003 Anonimen 29.09.2021 10:13

    Хайде сега, Вълчев ви е виновен! та това е станало преди той да е декан. По логиката на Слави - което е станало преди нас, не ни засяга. И да не се разровим из "професурите" и "докторантурите" в други факултети, че става страшно. Най-богата жътва ще има в Библиотекарския. Там направо женичките си плюят една на друга в устата, предъвкват го, смилат го еи го изакват във формата на "научни" трудове с цел степени и заплати.

  • 002 И Така Нататък 29.09.2021 01:06

    да попитаме: Как сЛАФчо си взе диплома от Консерваторията на стари години, кога се явяваше на изпити, упражнения и ..., при положение, че всеки ден си работеше в шоурума? Това сигурно ще е още по-интересна история от пешоилиевата!

  • 001 Anonimen 28.09.2021 14:59

    Много жалко...Дерзайте плагиати!Бъдещето е жаше!Има такъв народ ,който ще понесе и това!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни