Свързани новини

28.09.2021 14:06

Спрете темата с плагиатството на П. Илиев: ИТН

Видян 1785 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата Петър Илиев, защото този казус е от времето преди ние да работим с него”, заяви пред БНТ зам.-шефът на ИТН Виктория Василева. Тя настоя въпросът да спре да се обсъжда и добави, че ще има сериозно обновяване сред кандидатите за народни представители на  формацията. Василева обаче така и не отговори конкретно дали уличеният в плагиатство и уволнен от СУ Св. Кл. Охродски Илиев ще бъде в листите им.
„Темата трябва някак да я оставим на заден план. Софийският университет има автономия. Това решение е взето там. Отговорността за него я носи съставът на етичната комисия”, заяви пред журналисти и ексдепутатът от ИТН Филип Станев.

"Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите”, заяви самият Илиев, който отговори на СУ с няколко публикации в Twitter.
„То нарушава Правилника на СУ и поне два закона. Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви ПП ИТН, от която бях издигнат", пише Илиев.
По думите му „Оруеловата 1984 се е пренесла през 2021 г. в храма на знанието”, като „инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели”. „Дали политическата и "чрезвичайна" целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона?", запита той.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Кажи нещо 29.09.2021 01:17

    за преписаните от теб повече от 80 страници от чужд труд, с които си получил научна степен бе петърчо! Остави Оруел, полвината от четящите не са и чували за него.Сещаме се какви връзки като корабни въжета имаш, за да си преиздадеш писанието през 2021г, ужким че е издадено през 2015. Този случай е за прокуратурата(ако я имахме).

  • 002 Anonimen 28.09.2021 14:44

    Абе ей чалгари, в момента имаме свястно и отговорно правителство, което си върши прекрасно работата и стига сте плашили с това служебно правителство, за пореден път казвам, Белгия престоя със служебен кабинет 3 г., и не сбърка, дори повиши стандарта си през тези години, никой не плаши в Белгия с служебният си кабинет, а в България ГЕРБ,ИТН и ДПС се скъсахте да плашите с това, няма нищо по-хубаво от това когато някой си върши работата прекрасно, от това се страхуват само кариеристи, измамници и бандюги !

  • 001 Anonimen 28.09.2021 14:37

    Казусът с Илиев бил преди те да започнат да работят с него ? Ами това звучи много лошо бе чалгарке, значи прибирате кадри без да знаете какво са вършили преди и не ви е интересувало, ами как тогава се интересувахте от миналото на Петков и Василев за да ги омаскарите ? Как така "отговорно" предлагате човек на отговорен пост не във фирмата ви, а на държавен отговорен пост без да знаете нищо за миналото му, честен ли е, бандит ли е, или мафиот ? Вие сте само едни обикновени чалгаджии без мозък, щом предлаггате плагиатството да бъде забравено и един имамник според вас да не бъде санкциониран,вие от ИТН сте "душмани" на суверена бе, в когото се кълнете за отговорност ! Грозна чалгаджийска сган антибългарска сте като ДПС и ГЕРБ !

RSS

Най-нови

 ЗаПлетени истории

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и