Свързани новини

28.09.2021 09:39

Сенатът пита Байдън за Кристалина, Йелън не й вдига

Видян 2824 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като двама американски народни представители директно поискаха оставката на Кристалина Георгиева след доклада с доказателства как двамата със Симеон Дянков са изкривявали резултатите на класацията на Световната банка в полза на Китай и Саудитска Арабия, председателят на комисията по външните работи към Сената - демократът Робърт Менендес и Джеймс Риш, който е най-високопоставеният републиканец в комисията, изпратиха писмо до държавния глава Джо Байдън, предаде eurocom.bg. Припомняме, че двамата високопоставени сенатори, които управляват американската външна политика при слабия президент, по-рано през годината започнаха разриването на оборите на старата ни власт, а тезата им беше развита първо в специален доклад на Държавния департамент на САЩ, посочил виновниците за корупцията у нас според американската власт, както и в Списъка Магнитски като следствие от това. Скоро чакаме нов списък от САЩ, в който се очаква да присъстват министри в последните редовни правителства и видни олигарси, консуматори на особено големи поръчки от тях.
Припомняме също, че първоначалната реакция на големите ни дипломати Георг Георгиев и Даниел Митов беше да омаловажат мнението на сенаторите, като го нарекоха „писание в личен фейсбук”.
Сега в новото писмо двамата настояват Министерството на финансите на САЩ да осигури "пълна отчетност" около доклада за манипулации.
Министерството контролира акционерните дялове на САЩ в двете базирани във Вашингтон международни финансови институции – Световната банка и МВФ, управляван от Кристалина, където Щатите са и най-голям акционер. То проучва обвиненията срещу Кристалина Георгиева и засега не е излязло с коментар по казуса.
Говорителка на министерството не потвърди, но и не отрече твърденията на авторитетната и много близка до администрацията и правителството на САЩ агенция Блумбърг, че министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отказва да приеме телефонни обаждания от Георгиева, откакто избухна скандалът преди десет дни. Това е ясен знак, че Кристалина е ПЕРСОНА НОН ГРАТА във Вашингтон, особено във финансовите среди на САЩ.


 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.09.2021 12:58

    Боже,Боже, Даниел Митов - "голям дипломат", най-подходящата дума за него е КУРВА в политиката ! 2006 г. член на ДСБ, 2009 г. - Синя коалиция, 2012 г. член на "Движение България на гражданите" на М.Кунева и от 2020 г. член на ГЕРБ-СДС, ето каква курва политическа е това лайно гладно за власт, за 14 г. сменя четери партии за да се катери към властта !

  • 001 Anonimen 28.09.2021 10:45

    Герберската корупция добива вече световно присъствие ! Скоро ще разберем срещу колко милиона тази измамничка е подобрила рейтингът на китайската банка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели