Свързани новини

28.09.2021 09:24

ББР продаде луксозното BMW на Мавродиев само за 87 000 лв.

Видян 4888 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Луксозният автомобил на предишния главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е продаден за 87 000 лв. Това съобщи пред БНТ сегашният изпълнителен директор на държавната банка Цанко Арабаджиев.

BMW 750, произведено 2016 г., е продадено на търг, а сделката е финализирана в края на миналата седмица.  Колата бе обявена за продажба по предложение на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков като принципал на ББР. Според Петков автомобилът е бил закупен за 200 хил. евро.

Още с встъпването си в длъжност служебният икономически министър се захвана с ББР и разкри, че държавната банка, в нарушение на устава си, е предоставила 90% от кредитния си портфейл (1.8 млрд. лв.) на едва 20 фирми. 8 от тях са получили общо 1 млрд. лв. при по-изгодни лихви от тези на търговските банки.

"От тези 8 кредита в момента 5 са в гратисен период по главница, т.е. те нямат задължения да плащат главница. От тях 4 са се възползвали от мораториума на БНБ като ковид-помощ и не плащат дори лихви", обясни новият изпълнителен директор на ББР Цанко Арабаджиев. Според него едва през 2022 г. ще стане ясно дали топ-клиентите на ББР ще са в състояние да обслужват кредитите си, защото тогава започват да изтичат гратисните периоди.

Първият гратисен период на един от кредитите изтича през


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ненаказан крадец и престъпник 29.09.2021 12:49

    Задължително разликата да я плати корумпирания Мавродиев. И без това раздаваше стотици милиони обществени средства не по предназначение, за което е получил бая милиони рушвети и комисионни и никой не му търси сметка за тези престъпления. Щом може да подаравя вили за няколко милиона все ще му се откъснат няколкостотин, с които е ощетил обществото за тази луксозна играчка да се прави на голяма работа

  • 001 Anonimen 28.09.2021 10:26

    Сега би било честно и отговорно Мавродиев да заплати от джоба си разликата между цена на покупката и цена на продажбата на колата, защото това са държавни пари, пари от суверена изхарчени безотговорно от един идиот за келешлък и каприз ! Стига вече сме търпели само разкрития на злоупотреби и кражби, време е съдът да произнася присъди от затвор и конфискация !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец