Свързани новини

27.09.2021 17:52

Не са водени разговори Борисов да бъде кандидат за президент: Румен Христов

Видян 1203 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не сме водили разговори в посока Борисов – кандидат за президент . Има имена, които се спрягат, не е коректно да бъдат споменавани от мен. Аз съм председател на СДС и нямам намерение да бъдат кандидат за президент”, заяви лидерът на СДС и съпредседател на коалицията ГЕРБ-СДС Румен Христов в ефира на „Денят на живо”.


Той е на мнение, че за Борисов развитието на ГЕРБ е по-важно от оглавяването на дадена позиция в институция, като президентската. Христов смята, че лидерът на ГЕРБ би бил по-полезен за партията и избирателите си като лидер на формацията.


„Да допуснем, че той, след това тежко управление, има нужда да поеме глътка въздух. Според мен действията на Борисов са стратегия, защото 10 дни не са чак толкова важни за развитието на една личност, ако не е достатъчно добре опозната и утвърдена. Опасението е, че ако бъде обявена кандидат-президентската двойка сега, тя би била атакувана още от сега. Виждаме, че нагласите за хейт срещу кандидатите на ГЕРБ-СДС са големи. Що се отнася до коментара на президента, че Борисов ползва партията като щит, това важи за всички партии. Често пъти и председателят е щит на самата партия, това е взаимообвързан процес”, смята Христов.


На въпроса дали Кристалина Георгиева е кандидатът на коалицията за държавен глава Христов изрази мнение, че е рано жена да бъде президент на страната. Относно кандидата, първоначалните идеи са били той да бъде нечлен на партия, но да бъде кандидат на коалицията ГЕРБ-СДС, подсилена с вицепрезидент от среди на ГЕРБ, за да има мобилизация в по-големия партньор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 28.09.2021 09:23

    Ама,КОЙ,КОЙ,КОЙ да ги води бе "другарю" Христов?! Между другото ,колко представители имаше "сдс" в отминалия парламент?!

  • 002 Тихомир Томов 27.09.2021 19:24

    Трудно се взема глътка въздух там където всичко е заето от пачки и кюлчета .................

  • 001 Anonimen 27.09.2021 18:10

    Абе Христов, какво СДС си ти бе кретен, истинските седесари от началото на 90-те ги изхвърлихте от тази организация, за да дойдете вие с Костов и да продължите кражбите на комундурите от държавата, затова и си в съюз с ГЕРБ, които бяха създадени от БКП, а простакът от Банкя дори не си хвърли и червеното "тефтерче", затова и ви симпатизират само идиоти, малоумници и мангали ! Христов, ти си един червей който лази само след парите, бил от СДС, че то няма отдавна СДС в България бе кретен, СДС-то умря към края на 90-те с вашето "налазване" в него, подлец гнусен !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.