Три свлачища на строежа на автомагистрала Струма са крити в продължение на година и половина. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие Иван Шишков, който инспектира строителните дейности между Благоевград и Симитли. По думите му, едното от тях е в края на автомагистралата и преди моста за вход в строящия се тунел. Другите две са след тунелите в посока Симитли.
"Проблемът е автомагистрала Струма... Останах неприятно изненадан
. Направили сме строителна проверка по документи и сме установили, че на две от местата има свлачища. На едното място (където свършва магистралата, непосредствено преди моста, веднага след кръговото кръстовище), заради свлачището, е спряно строителството на магистралата преди година и половина. Другите две свлачища са след тунела", обясни заместник-министърът, цитиран от БГНЕС. Според него, проблемът е бил крит и чак сега в Агенция Пътна инфраструктура са внесени документи за укрепване на това свлачище.
"Проблемът е, че тунелът най-вероятно ще си спази срока - април да бъде готов, но от двете страни на тунела има свлачища, които към този момент не се работят и са предизвикали спирането на строежа. Сега се подготвят документи, влизаме в есенно-зимния сезон, много трудно някой може да постави срок. След като документите бъдат оправени, ще има яснота кога този участък може да бъде завършен", обясни Шишков.

Снимка: МРРБ