Свързани новини

27.09.2021 11:00

Да не чакаме българската ваксина, да разчитаме на вече одобрените: Проф. Петрова

Видян 1277 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Доста сме далеч от създаването на ваксина и не трябва да чакаме българската ваксина. По-добре да разчитаме на тези, които вече са одобрени от СЗО.“ Това каза пред БНР проф. Пенка Петрова, директор на Института по микробиология на БАН.

„Засега нямаме истинска ваксина, която да може да се тества, особено на различни групи хора, защото с това трябва да се заеме фармацевтична компания“, посочи тя в предаването „Преди всички“.

В началото на октомври имунологът проф. Андрей Чорбанов ще представи научните данни за инвитро тестове към клетъчни линии на световен конгрес по имунология. Пенка Петрова изтъкна, че разработката върви добре и по план, а проектът с института „Пастьор“ завършва с добри научни резултати.
„Аз наистина се учудвам на това, което се случва у нас. Ако бяхме достигнали нивото на ваксиниране на страните от Европа, можеше да започнем да отпускаме мерки. В Норвегия вее всички мерки са свалени, само че те имат над 75% ваксинационно покритие. В Дания и в Норвегия ограничиха заболяването напълно, тъй като успяха да ваксинират своето население“, коментира проф. Петрова по повод на слабия напредък на ваксинационния процес и настроенията срещу мерките.      

„Ние сме много интересни в това отношение – нито искаме да се ваксинираме, нито да спазваме мерки, искаме до продължим да живеем, все едно че няма такъв проблем“.

В България Covid 19 се оказа много смъртоносно заболяване, подчерта микробиологът. Смъртност от 4% е огромна за нашата страна, допълни Петрова.

Пенка Петрова е на мнение, че имунният отговор при преболедували е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.09.2021 12:55

    една част от ваксарите са най-обикновени папагали и така са се изкатерили до професори, но повечето яко лапат от както започнаха да внасят ваксини от западни фирми.

  • 001 хайде по-сериозно 27.09.2021 12:27

    Какво и с колко може да се мотивира един медик за да загърби Хипократова клетва?! Тази г-жа трябва да знае, че нарочените за ваксини срещу К19 са просто препарат, а не ваксина в същинския смисъл, защото не са изпълнени куп процедури за доказване на ефективност и странични явления и най-важното никой не носи отговорност за последствията от прилагането им. Колкото до СЗО, какъв фактор може да бъде една частна организация, работеща за глобалистите и техните интереси?!

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще