Свързани новини

25.09.2021 09:00

Има проблем с прокуратурата в България: Евродепутатите

Видян 2640 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има проблем с прокуратурата, структурата и монопола ѝ върху разследванията, както и начина, по който се водят разследвания, което създава риск от безнаказаност. Това са част от заключенията на евродепутатите от комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) след приключването на двудневното им посещение в София, предава Свободна Европа.
Не мисля, че получихме всички отговори, които търсехме от главния прокурор. Повечето въпроси, които му зададохме, бяха за инерцията при знакови производства. Зададохме въпрос за конкретен случай - за снимката на предишния премиер, но главният (прокурор бел. ред.) не знае на каква фаза е разследването, а това не е нормално“, каза евродепутатът София и'нт Велд по време на пресконференция в петък.
Става въпрос за случая със снимките на нощното шкафче на Бойко Борисов, в които бяха заснети пачки евро и златни кюлчета. От Софийската градска прокуратура прекратиха разследването още в края на 2020 г., когато кабинетът Борисов 3 все още беше на власт.
По думите на Велд съществува монопол на държавното обвинение при започването на производства и разследвания, което позволява на главния прокурор по собствено усмотрение да не предприема действия по определени случаи.
Седемте евродепутати, които бяха на посещение в България, очертаха като


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 25.09.2021 19:20

    Разговорите с ръководството на ГЕРБ не трябва да бъдат изключвани. Същото важи и за свижданията и всички останали права на излежаващите редовни присъди в българската затворническа система.

  • 003 Anonimen 25.09.2021 12:08

    Корупция не може да се премахне с общество в което преобладаваща част са прости и малоумни хора г-жо /г-це/ Велд ! Елате след изборите в България и ще разберете каква е бройката на простолюдието, а тя ще се окаже сборът от гласовете за ГЕРБ,ДПС и БСП които ще преобладават ! България живее все още в комунизъм и негови носители са именно тези три партии, както беше казал навремето покойният Д.Талев:-"последният комунист на света ще умре в България и ще е българин, много години след кончината на последният руски" !

  • 002 Anonimen 25.09.2021 11:18

    Ха ха ха 001, бая работа е свършил Каскета, щом и с тротинетки са бягали, значи много сериозна хайка е имало, вероятно и цялата жандармерия е била вдигната на крак, ха ха ха....

  • 001 От старейшините в БАН 25.09.2021 10:48

    Ама и вие го разберете господин Гешев. Как да повдига обвинения и да води дела срещу корумпирани и крадливи политици от високите етажи на властта и крадливи олигарси, след като в България НЯМА НИКАКВА КОРУПЦИЯ И НИКОЙ НЕ Е ОТКРАДНАЛ И ЕДНА СТОТИНКА ОТ ДЪРЖАВАТА??? Човека действа, прави и невъзможното. Вече хвана няколко ОПГ-та.Едното беше групировка, която с години е произвеждала пронансирани количества от незакона контрабандна домашна ракия в някакъв гараж.Заловиха и 3-ма бракониери с по над 40 литра, укрити от всеки, с домашна ракия в туби от бензин без бандерол в опит да ги изнесат в Монако и Лихтенщайн.И вие пак недоволни?!? Хванаха една стринка да продава домашни плетени терлици на Женския пазар, без ДДС. Конфискуваха и 9 и 1/2 чифта терлици и 11,75 лева. Хванаха и две баби, дръзко да продават връзки магданоз и пресен незаконен копър, домашно производство, по сред бял ден, без касови апарати, разположили сергия на едни щайги на ул.График Натиев. Арестуваха ги след бясно преследване с тротонетки из Борисовата градина, с помоща на два хеликоптера "кугар" и една дузина барети, въоръжени до зъби и с инфрачервени очила на вечерно гледане и пак няма никаква благодарност и няма едно мерси да му кажете!Какаво искат тия бюрократи от ЕС , да ни счупят( както казва госин Борисов) хубавата държава ли, що ли? Просто ни завиждат от ЕС, това ще да е.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на