Свързани новини

25.09.2021 09:09

Разнасят се куфари от една област в друга, няма да стоим безучастно: Рашков

Видян 1715 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обвиненията на ДПС Бойко Рашков определи като политически спекулации. Припомни, че към него е имало и питане в парламента, но ДПС тогава не са посочили никакви конкретни факти, които да потвърждават тезата им за полицейски произвол и репресия преди изборите от 11 юли.

Бойко Рашков заяви, че няма как да вярва на голи твърдения, които не са подкрепени с конкретни факти за произволни действия на полицията при предотвратяването на изборна търговия преди вота на 11 юли.

    "Ако има такъв случай веднага ще разпоредим проверка и ако има виновен ще вземем съответни мерки", заяви Бойко Рашков.

Според Рашков преди последните избори полицията е изготвяла предупредителни протоколи, съгласно закона, на хора за които е имало информация, че участват в подготовката на схеми за купуване на гласове.

    "И в една такава предизборна обстановка, при която отвсякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, не с МВР, а с политически партии, се подготвят да купуват гласове. Разнасят куфари от една област в друга и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, ние няма как да стоим безучастно. Това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора", заяви Рашков.

Бойко Рашков твърди още, че преди и след изборите на 11 юли са образувани десетки повече разследвания за купуване на гласове в сравнение с периода, в който МВР се е управлявало от предшествениците му Младен Маринов и Христо Терзийски. Освен това за разлика от преди - сега разследвания били за купуване на гласове именно от страна на ГЕРБ и ДПС.

    "Щом така подхождат от някои партии, чийто депутатски места именно в резултата от полицейската активност бяха намалени с по 10-15 такива. Щом като те по такъв необективен начин обвиняват действията на полицията, ние тогава ще започнем да огласяваме информацията за дейността на някои техни активисти, които се занимаваха с кампанията преди 11 юли само с покупко-продажба на гласове. Справка - центъра на България около Гурково, Казанлък, Сливен и други. Или пък изведнъж се пренася електората на българските турци към Враца и Монтана, където няма нито един от тях и се пита в задачата как се получава това", каза Рашков.

Рашков за пореден път критикува и прокуратурата. Той заяви, че МРРБ са изпратили резултати от своя проверка на обекти от пътното строителство и в прокуратурата има образувано досъдебно производство, което било на трупчета.

    "Моята информация е следната: прокурорът, който наблюдава делото и е от специализирания отдел на Софийската градска прокуратура като му е направено едно предложение и искане от разследващите следователи от НСлС да внесе това искане в компетентния съд и да се разреши претърсване и изземване на документи от една фирма, прокурорът си е оставил някъде това предложение и си е взел отпуска до 10 или 15 септември и това действие не е извършено. Там се създава и такъв манталитет - слушам и изпълнявам. Докато не се обади този човек с каскета никой нищо не предприема и не прави", каза Рашков.

Проверката на ДАНС в КЕВР и енергийната борса са заради високите цени на тока на свободния пазар и съмненията, че причините не са пазарни.

    "Има ли спекулация или няма спекулация. Има ли някъде фактор, който води до подобни скокове в цените, като отчитаме, разбира се, че за голямо съжаление е тенденция и на световния пазар. Освен това въпросът е чисто политически, дали някой не е заложил бомби преди известно време, за да дойде сега есента и да почне да се колебаят цените главно нагоре. И да се каже: вижте колко е лошо служебното правителство".

Според Рашков резултатите от проверката за цените на тока ще станат ясни в следващите дни.


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.09.2021 11:27

    Забранете ДПС ! Тази сган създадена от доносници на БКП продължава да провокира точно както партизаните навремето са провокирали полицията, слизали са от шумака в градове и села обирали са мандри и винарни и "беш" отново в шумата - "ни лук яли, ни лук мирисали", така и тези наследници на БКП, ходят из селата с чанти с пари и боб и раздават срещу глас за тях и после полицията ги "гонила" ! Забрана за тази нагла шалварска сган, и без това смятат Турция за тяхна родина - ВЪН И ЗАБРАНА НА ДПС, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА Е !

  • 001 Anonimen 25.09.2021 10:45

    Абсолютно прав е г-н Рашков. Тези престъпници от ДПС станаха мултимилионери от кражбите чрез скритата симбиоза в кражбите с Мутрата. Пищят за правата си защото те са свързани с кражбите на милиони. Крайно време е тази антибългарска партия да бъде премахната, достатъчно щети донесе на всички българи и държавата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е