Свързани новини

24.09.2021 14:23

Незаконен добив на злато край Струма

Видян 1263 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нелегален добив на злато чрез промиване на пясък е разкрит при полицейска проверка по река Струма в района на с.Невестино, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил, предаде БНР. По случая е образувано досъдебно производство за незаконен добив на подземни богатства.


При съвместна проверка на служители от МВР и Министерство на енергетиката в частен имот в землището на с. Невестино е открита и иззета техника за пресевна дейност. За случая е уведомен дежурен прокурор.


Местните хора коментират, че кюстендилец закупил имота наскоро и започнал разкопаване и промиване на пясък. Работят с багер и самоделна пресевна инсталация. На няколко пъти незаконен добив на злато по река Струма беше установяван в по-горното течение, край селата Копиловци, Шишковци, Шипочано, Раждавица.


Сега златарите са слезли и в Невестинско. Геолози и минни специалисти коментират, че при обработването, промиването на 3 куб. м. материал - речен пясък, се извлича около 1 грам сурово необработено злато.


Обикновено се купува имот край реката,който се разкопава, а след това не се рекултивира, остава като лунен пейзаж край реката, казват местните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.09.2021 15:41

    Защо да е незаконно ? В цяла Австралия така добиват злато, наемат или купуват имоти и започват дълбаене и разкопки, така се добива злато което влиза в обръщение, така правят и на Аляска, така добиват злато и в Канада ! Защо да е незаконно, човек си купува имот, добива от него ценни земни богатства които след това влизат в обръщение в държавата, а тази държава България никога няма да ги извади, защо човек да не ги изкопае ? С такива закони се спира всякакво развитие, държава-РЕКЕТЬОР, чака наготово да прибере всичко ценно !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на