Свързани новини

23.09.2021 16:31

Или сертификат, или без работа: Няма мърдане в Италия

Видян 1978 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 15 октомври всеки от 23 милиона работещи италианци е изправен пред дилемата или да покаже сертификат за ваксиниране, или да изгуби работата си. Декретът, който първоначално беше предвиден да действа от 1 октомври, беше модифициран, така че хората да не бъдат де юре лишавани от правото на труд – по конституцията си страната се води „република, основана на труда”, но де факто няма да могат да получат възнаграждение, ако нямат така наречения зелен пас.


Изключения не се допускат за никого по никакви причини.


Резултатите от ваксинационната кампания, която вече обхвана над 80% от населението на Италия показаха, че от нея има смисъл. Броят починали в момента е в пъти по-малко, сравнен спрямо населението с нашия. И започна биенето на трети дози на най-уязвимата част от населението – над 3,5 млн. души на възраст над 80 г.


Само 1 регион на страната през септември беше в жълтата зона, докато останалите бяха в бялата. Това е Сицилия, където към 10 септември процентът на получили поне 1 доза от ваксина срещу коронавирус беше 71% или над два пъти повече, отколкото у нас.


В Италия „жълта зона” означава, че дори навън, даже на плажа, всички са длъжни да носят предпазни маски, както и в транспорта, ресторантите, магазините, музеите, даже черквите и където и да било, дори в обекти на открито като храмовете на Агридженто например, убеди се на място 19 минути. При това след задължителен контрол за наличие на сертификат за ваксинация.


Персоналите на хотели, ресторанти и всякакви търговски обекти направо ОТКАЗВАТ да обслужват неваксинирани. Служителите в туризма са 100% и задължително ваксинирани още преди сезона, без каквито и да било компенсации, за които настояват тукашните им събратя, много от които забравили от години да плащат данъци и осигуровки, но имащи претенции към държавата.


Във Франция, Испания и много други държави положението е същото. Мерките са крути.


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.10.2021 00:14

    Марийке, остави хората на мира, отишли са да си отдъхнат и са на чуждо място, видяхме им протестите на местните - камъни и пръти.Сега и съд на търговците на смъртоносните течности, на рушветчиите и лъжците.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп