Свързани новини

23.09.2021 16:29

Шефът на Модерна: Още година К19-ваксинация

Видян 2242 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният изпълнителен директор на Moderna Стефан Бансел очаква да имаме ваксинационна кампания срещу коронавурис поне до средата на 2022 г. Пред Нойер Цюрихер Цайтунг той заявява, че ще има достатъчно дози за „всеки по света” дотогава, включително за децата и за т.нар. бустерни – трети инжекции. „Който не се ваксинира, ще получи естествен имунитет, след като и ако успее да премине през Делта варианта, който наистина е много заразен. Може да се ваксинирате и да изкарате хубава зима или да се разболеете и да свършите в болница”, казва той пред авторитетната медия.
Ваксината на неговата компания е одобрена в 100 държави и дава 94,5 % ефективност. Той прогнозира, че след пандемията ще се налага младите да бият по 1 доза на 3 години, а най-възрастните да се имунизират всяка година. Модерна осигурява вече трета доза, която съдържа половин дял активно вещество спрямо първата и втората.
Според Амнести Интернешънъл Moderna ще направи 47 млрд.долара през 2021 – 2022 г. от своята ваксина, която е първата RNA в света. Досега, заедно с Pfizer-BioNTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca и Novavax те са продали 5, 76 млрд. дози.


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец