Свързани новини

23.09.2021 12:45

ДПС иска кабинет с ГЕРБ и БСП

Видян 4429 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Какво да правим друго?! Да блъскаме страната в криза?!"Така зам.-председателят на ДПС и дългогодишен народен представител Йордан Цонев отговори на въпрос на водещите на сутрешния блок на Нова тв дали ГЕРБ, БСП и Движението може да опитат да съставят кабинет след парламентарния вот. А въпросът бе породен от изказването на самия Цонев, че според социологическите проучвания от изминалите дни трите партии получават подкрепа, гарантираща мнозинство от 121 депутати.

И в този контекст Цонев отново подхвана любимата на Движението тема - "политическото инженерство на Иво Прокопиев". Такъв бил и проектът на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната" (ПП). Иван Кръстев бил идеологът, "Прокопиев е логистиката" - заяви Цонев и изброи всички десни партии и коалиции назад във времето, че даже и Бойко Борисов - като примери за този инженеринг.

    "Българите, като гласуват за тези двама прекрасни млади хора, които опитват да послъгват, трябва да знаят, че гласуват за същото задкулисие", направи извода си Цонев по адрес на ПП.

И намеси азбучната книга за рекламния бизнес на Жак Сегела "Холивуд пере най-добре":  "Там се говори, че създаването на една марка по медиен път после носи много дивиденти".

На Петков и Василев бе посветена голяма част от интервюто, като както обясняваше "... смятам, че тази модна тенденция - да се разказват бивали и небивали разговори, не е част от сериозната политика". И случайно Цонев разказа за няколко разговора с двамата ексминистри. Така например след парламентарна комисия с Кирил Петков разменили реплики за "сходните неща". Цонев го пратил да прочете програмата на ДПС от 2017 г., качена на сайта на партията.

"Другото, за което си говорим с двамата министри, е лъжите. Това са разделителните линии. Кирил Петков започна като министър с големите кредити, които бил взел Пеевски от ББР". А после - не можел да докаже твърденията си.

    "Ако аз не мога да докажа нещо, редно ли е да говоря за медиите?! Ами да ги държи съмненията за себе си! Аз знаете ли какви съмнения имам за тях двамата, ама ще ги държа за себе си".

И така по естествен път се стигна до Делян Пеевски, обект на санкции по американския закон "Магнитски", който ДПС брани в Брюксел, а самият Пеевски обжалва в САЩ.



    "ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението в корупция е обвинение в престъпление. Обвиненията се доказват в съда. Ние не получихме доказателства.

    Твърдим, че имаме преки и косвени доказателства, че тези разследвания са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев заради разследванията в трите му (на Пеевски) медии", дойде си на думата пак зам.-председателя на Движението.

И после пак разви тезата на партията си как лобисти са подвели американското финансово министерство за вината на бизнесмена и бивш депутат. Но сега ще трябвало да се предоставят доказателства пред съда.

По-късно със сходни прогнози излезе и социологът Кънчо Стойчев, като извади от конфигурацията Столетницата и я замени с формацията на Слави Трифонов.  „Аритметиката показва, че в следващото НС би могло да има управленческа конфигурация между ГЕРБ, Има такъв народ и ДПС. Със сигурност тези три партии ще имат необходимите 120 гласа”, заяви той пред Фокус. Социологът прозря подобна коалиция, тъй като тя остава един от малкото възможни варианти за въпросните формации.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 26.09.2021 09:31

    крупието и "мастит" депутат от ДПС, този иванчо хаджипенчович в най- новата политическа сцена на България, подхвърля "нова- стара" формула за бъдещ кабинет ГЕРБ, БСП, ДПС в небезизвестната конфигурация 8:5:3. Прекрасен вариант за кражби на държавата в това "сношение". ДПС на два пъти погреба БСП, сега следва ГЕРБ,а тяхното бъдеще при създаването на една нова правосъдна система ги очаква забрана като антиконституционна партия !

  • 006 Anonimen 23.09.2021 16:15

    Едно от първите неща които трябва да направи следващото НС е да не си затваря повече очите пред несправедливостта антиконституционната ДПС да участва в избори и да бъде забранена, така както в Русия забраниха КПСС, а в България самата БКП създаде ДПС и нагло се преименува на БСП ! Каква държава може да бъдем щом разрешаваме група фанатизирани мюсюлмани да образуват партия /движение/ на етническа и верска основа при условие, че Конституцията ни го забранява, а на всичко отгоре и председателят на тази сган заявява, че неговата родина е Турция ? Вън от НС на сганта от продажни и крадливи пингвини ДПС ! Нека с достойнство си уважаваме държавата като забраним тази престъпна продажна сган от съществуване ! Държавата ни се казва БЪЛГАРИЯ и на избори могат да участват само БЪЛГАРСКИ партии, никой не може да ни обвини в нарушаване на права, след като това се отнася за националният ни суверенитет ! В Испания има 4 млн.мароканци живеещи постоянно в държавата им, но нямат право на партия, имат права и свободи както на самите испанци, могат да участват и в избори, но партия - НЕ !

  • 005 мърша 23.09.2021 15:43

    Присъствието на алчният и корумпиран до мозъка на костите си Данчо Ментата тотално отвращава и доказва, че честни и морални хора в НС не се допускат. Ако някой иска да си представи какви са били еничарите от турско робство, това са всички продажни и меркантилни българи продали се на турската партия за жълти стотинки, но по-важното е, че крадат безогледно и безскрупулно и продават бълг.интереси. Всички от ДПС са мултимилионери с множество луксозни имоти по всички апетитни местенца, придобити с далавери и с престъпни схеми и тлъсти банкови сметки, от къде - от всички нас!!!

  • 004 Anonimen 23.09.2021 14:02

    Този Цонев стана по голям депесар и от турците,но може да се окаже прав.Политическото инженерство в България вече традиция!

  • 003 Anonimen 23.09.2021 13:10

    Айде стига сте сменяли статиите и да местите коментариите от една изтрита статия в друга нова ! Моят коментар 001 не беше за тази статия, а за тази която изтрихте ! Що за медия дразнеща ставате ? В предната статия този гютверян Цонев се мазнеше на Петков и Василев, а тук ги маскари, айде стига вече с тези идиотии застанете като журналисти не се дръжте като мисирки !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови