Свързани новини

23.09.2021 09:25

Няма да има €65млрд. компенсации за Франция от САЩ за откраднатата сделка с подводниците

Видян 3759 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има компенсации за откраднатата от САЩ сделка на Франция с Австралия за ядрени подводници. Това стана ясно от отговора на конкретен въпрос, който беше зададен по време на пресконференция в Белия дом на говорителя на президента Джен Псаки.Според американските медии става въпрос за 90 млрд. долара, а според френските – за 65 млрд.евро, които янките отмъкнаха, като дори не предупредиха партньорите си в НАТО. Новината за незаявената отмяна на сключения договор е лоша за цяла Европа, тъй като по поръчката щяха да работят немалко държави от Съюза, в който членува и България, а това ще струва на ЕС и десетки хиляди работни места. Затова цяла Европа – само ние сме пас, категорично застана зад Париж в оформилата се дипломатическа и търговска война с Вашингтон и Лондон като посредник по предателството. Макрон дори оттегли посланика си от САЩ. Но му даде да говори пред медиите.
Френският посланик във Вашингтон разказа, че е имал тайна предварителна информация за готвения некоректен удар, като няколко пъти е попитал официалните американски представители вярно ли е, че смятат да откраднат сделката на Париж, сключена с Австралия за подводните кораби. Всеки път, включително два дни преди изненадващата пресконференция за обявяването на проекта от Байдън и премиера на британския доминион в компанията на Борис Джонсън, янките категорично са отричали подобна проява на предателство.
Вместо да се засрами, че президентът Байдън дори не си спомня името му, министър – председателят на Австралия Скот Морисън отбягва контакт с президента Макрон, като е натоварил с тази мисия английския си колега Джонсън. На него – посредник по сделката и третата част на новия глобален алианс с Вашингтон и Канбера, обаче от Елисейския дворец не му вдигат телефона.
Нещо повече, за да не срещне никой от тримата изиграли го по


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 23.09.2021 13:00

    Де Гол спешно избяга в Англия, уплашен от най-великия : Адолф Хитлер !

  • 002 Кака Милка 23.09.2021 10:19

    Няма вечни приятели. Но има вечни интереси. Най-великия европейски политик за 20 век беше генерал Шарл дьо Гол!

  • 001 Anonimen 23.09.2021 09:56

    Краварят си е кравар - омазан с лайна и с интерес единствено да прецака обора на съседния кравар. Партньорство, коректност?!? Оппааа, това са непонятни думи за тъпите кравари. И с тези говноядци сме в един съюз?!? НАРОДЕ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за