Свързани новини

20.09.2021 20:46

Не съм предлагал нито пари, нито места в листи на Екогласност: Кирил Петков

Видян 1941 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Моят баща е един от основателите на "Екогласност", бил е в кино "Петър Берон" 89-та година. За мен "Екогласност" е също нещо свързано с промяната, затова, когато решихме да участваме в изборите мои приятели ми предложиха да се видя с техния председател", обясни пред бТВ Кирил Петков срещата си с Емил Георгиев.


По думите му, той не е предлагал на Георгиев нито пари, нито листи.


"Казах му това, което съм казвал на всички останали: Ние не даваме нито пари, нито места в листи, искаме хората да подпишат Договор за почтеност. Те се отказаха", каза още той.


Петков добави, че разговори с партия МИР не са водени, разговаряно е с "Волт" и още 6 партии, но без да конкретизира имена.


"Буквално до дни ще стане ясен мандатоносителят", съобщи той.


И той, и Асен Василев отрекоха участие на представители на президента в преговорите за мандатоносител и подкрепа за листите по места.


"Румен Спецов е заплашван, правен е и опит да бъде подкупен. Заплахата е дошла от български бизнесмен, от фирма, която досега не е проверявана. Заплашени са били жена му и децата му, ние сме предали сигнала на ДАНС, на българските институции и на партньорските служби", съобщи от своя страна Асен Василев.


"Избирателите ще решат дали ще успеем да влезем в следващия парламент", заяви Асен Василев, коментирайки последните социологически проучвания, които дават близо 10 процента преднина на новия политически проект.


"Аз лично вярвам, че в следващия парламент ще има 121 депутати, които ще имат ценности като нашите и заедно в коалиция ще успеем да изведен напред България", посочи от своя страна Кирил Петков.


"Ако ДПС кажат, че "Магнитски" е истинското измерение на това, което се е случвало в България, ако кажат, че се отказват от този начин на правене на бизнес и политика", защо не", отговори на въпрос дали биха работили с ДПС.


"Ако ГЕРБ кажат, че не е ок държавен чиновник да получава близо половин милион заплата и да си купи едно от най-скъпите, тогава сме готови да говорим с тях. През миналата година стоях по 8 часа на протеста. Има много хора отдясно с които може да се работи, с ИТН, в БСП също има такива хора. Затова не искаме да делим хората на ляво и дясно. Нашата задача е в следващия парламент да има 121 почтени хора", заяви Петков.


"Абсолютно, няма две мнения, Румен Радев спечели нашето доверие", отговори той на въпрос дали Радев е "техният" кандидат за президент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева