Свързани новини

20.09.2021 17:09

Най-натоварените съдии ще вземат до три заплати бонус

Видян 1334 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между две и три заплати допълнително очакват съдиите от силно натоварените съдилищата. Това е прогнозата на комисията по натовареност към Съдийската колегия, която от седмици изчислява натовареността, за да определи размера на бонусите в системата, съобщи lex.bg.


В бюджета на Висшия съдебен съвет (ВСС) има близо 10 милиона лева за допълнителни възнаграждания за съдиите, които ще бъдат раздадени до два месеца.


В момента съдийската комисия на ВСС се опитва да отстрани проблеми със статистиката. От подадените през тази година данни се оказва, че районните съдилища като Брезник и Момчилград са с много по-високи показатели за натовареност от Софийския районен съд.


Единственото обяснение може да бъдат многото еднотипни дела за незаконно преминаване на границата, които се гледат в съдилищата близо до границите. В Момчилград се гледат делата на мигрантите, заловени при влизане в страната, а в Брезник се гледат делата на мигрантите, заловени при опит да преминат в Сърбия.


В тези съдилища обикновено работят по двама-трима съдии, на които се разпределят стотици, а понякога и хиляди еднотипни дела, когато има засилен мигрантски натиск.


Степените на натовареност в съдебната система са четири. Най-високата степен е "изключително натоварен съд", следват - високо, средно и ниско натоварен. "Изключително" натоварените съдии ще вземат до четири заплати бонус, а за останалите съответно – до три, до две и по една.


За Върховния касационен съд и Върховния административен съд по презумпция се приема, че са изключително натоварени, напомня lex.bg.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 държва на мафията 20.09.2021 20:59

    Защо не изкарват все още тайните сметки на съдии и прокурори в чужбина, за да крадат още ли? Съдиите не са единствените, които ще се натоварят за известно време и чак пък три заплати, другите натоварвани не заслужават ли същото. Просто престъпници на високи държавни позиции, които никой не наказва по незнайни или по-точно много ясни причини

  • 002 да плащат осъдителните присъди в Страсбург 20.09.2021 20:54

    То в нашата територия правосъдие няма, те по три заплати ще взимат?! Ама тогава да плащата и за осъдителните присъди по тяхна вина, която плащат най-бедните европейци, сиреч българите!!!

  • 001 Anonimen 20.09.2021 17:31

    За какво ще ги вземат тези бонуси бе, за корупционите им сделки с бандитите ли, или затова, че РУШВЕТИТЕ им от престъпниците са биле ниски ? Цялата ни съдебна система е корумпирана, постоянно се говори за корупция в особено големи размери в прокуратура и съд и на фона на всичката тази помия в съдебната система ще им раздават и БОНУСИ, а тези бонуси са вземати от суверена ! Никой съдия или прокурор с нищо не е допринесъл нещо добро за България, напротив в Европа ние сме най-осъжданата държава именно заради Бг-съд и прокуратура, народа плаща заради тези корумпирани шебеци и днес ще трябва и да им плаща бонуси ??? Нагли и подли Бг-съдии и прокурори !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви