Свързани новини

20.09.2021 15:22

В залива Суда на о.Крит ще бъде изградена втора военноморска база

Видян 2035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Макар дискусиите по новото Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната (MDCA) между Атина и Вашингтон да продължават, гръцки военни източници разкриха пред изданието Kathimerini, че независимо от формата на документа, в залива Суда на остров Крит ще бъде създадена втора военноморска база, предаде Фокус.


Новата база ще бъде част от националния оперативен план за следващите години и е свързана с решението Гърция да установи по-постоянно присъствие в Източното Средиземноморие.


Практически погледнато, Атина иска постепенно да създаде военноморска база, която да включва все повече подразделения на флота.


Що се отнася до техническата част на преговорите, най-належащото искане на Гърция се отнася до интегрирането на въздушните и военноморските съоръжения на остров Скирос, които въоръжените сили на САЩ ще могат да използват на ротационен или фиксиран принцип.


Въз основа на съществуващите разпоредби на MDCA, американските въоръжени сили имат, освен базата в залива Суда, ротационно присъствие на редица други места, като Стефановикейо, пристанището на Александруполис и авиобазата Лариса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,