Свързани новини

20.09.2021 16:15

„Неадекватното поведение на моряците“ довело до засядането на кораб край Каварна

Видян 1399 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неадекватното състояние на вахтените моряци е най-вероятната причина за засядането на товарния кораб под панамски флаг „Вера Су“ край българските брегове на Черно море до Камен бряг, "те не са гледали там, където е трябвало", заяви шефът на Главна дирекция „Аварийно спасителна дейност“ към ИА „Морска администрация“ Румен Николов на брифинг за инцидента, предаде бТВ.


По думите му курсът на кораба не е бил променен в продължение на два часа, въпреки че е било видно че се движи в грешна посока към брега, а дали причината за това е, че моряците на вахта са били заспали или под влиянието на алкохол или наркотични субстанции – не е известно.


По-рано през деня от Районна прокуратура-Добрич обявиха, че започват проверка на причините за инцидента, който е станал тази нощ.


Екипажът на кораба се състои от девет души, всички те са турски граждани. Сред тях няма пострадали при сблъсъка. Плавателният съд също е собственост на турска компания и е превозвал торове от Украйна за пристанище Варна.


На кораба има 20 тона гориво, но засега не е установено изтичане или опасност от такова. Според Румен Николов товарът от тор урея също не представлява риск за околната страна.


Поддържа се контакт с представителите на аварийния щаб за борба с разливите, в случай че възникне спешна необходимост от тяхната намеса.


Преди да започне операция по изтеглянето на кораба ще бъде направен оглед на корпуса му от водолазна група, тъй като носът му е заседнал в скалите и може да има поражения или такива да възникнат при опит за неговото изтегляне без обследване на кила. Тя трябва да бъде избрана и наето от собственика на кораба. Най


Българската държава няма да поема никакви разходи по операцията, категоричен е Николов.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 21.09.2021 09:49

    Абе научетя тази география на България ! Къде е Камен бряг - къде е Каварна.

  • 002 Anonimen 20.09.2021 16:16

    "19 минути" защо коментарът ми от статията "Товарен кораб заседна край ..." го местите под статията "Неадекватното поведение на моряците довело...." и вие ли правите каквото си искате с изказите на клиентите си ? Манипулатори, а уж се борите за истината и да си подобрите световния "антирейтинг" от 112 место !

  • 001 Anonimen 20.09.2021 12:50

    Абе тези капитани слепи ли са били или достатъчно пияни, че така да се приближат до скалите ? Уредите им загасени ли са биле ? Или това е друга картинка ?

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп