Свързани новини

19.09.2021 11:09

Разговаряме със 7-8 партии да се явим като коалиция Продължаваме промяната: Асен Василев

Видян 2952 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента сме в процес на разговор със 7-8 партии за мандатоносител и да се явим в коалиция, за да може Продължаваме промяната да си запази името, заяви бившият служебен финансов министър Асен Василев на представянето на политическия проект. Той отрече партия МИР да е сред тях. Партиите все още не са избрани.  След като сме провели разговори ще ви кажем с кои партии се кандидатираме, обясни той. Виж видео ТУК!  Василев обясни в отговор на журналистически въпрос по кой принцип подбират с коя партия да разговарят от съществуващите 330 партии, "че бройката им драстично намалява, тъй като искат места в листите".

Василев заяви, че ще работят за равен старт - за качествено образование, за здравеопазване, което да не налага да се ходи на лечение в чужбина и да се доплаща за всяка процедура.
"Истината е, че ако просто си съберем, това, което трябва да се събере, сложим контролните механизми, така че парите да се харчат за хората и спрем течовете - всичко това може да се случи. А това случи ли се, нашите бизнеси ще започнат да работят по-добре.

Ако България започне да се развива в тази посока ще видим много повече млади хора, които ще започнат да се завръщат, защото истината е, че България ни липсва. Всички сме живели в чужбина, но тук ни харесва най-много. Ако ние си оправим среда, изчистим си държавата, ще можем да се гордеем с България каквато е и каквато ще бъде, а не само с българското минало. Това е, което искаме да направим. Това можем да го направим, само всички ние заедно. Ако искате, помогнете да се случи", каза Василев.


Всеки един от нас ще подпише договор за почтеност, заяви бившият икономически министър Кирил Петков. В последните 4 месеца започнахме промяната. Имахме много ясни и точни цели. Първата – да спрем корупцията. Пример за това е ББР. Вторият беше да освободим малкия и среден бизнес. Приоритет номер 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции. Приоритет номер четири беше да разпределим равномерно всичко получено. Всъщност вие ни познавате, не включваме нищо ново, просто искаме да продължим направеното през тези четири месеца. Не е важно дали си ляв или десен, важното е да си почтен”, каза Кирил Петков.


Такива били и критериите за хората, които влизат в политическия проект. Те трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от 1 партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят. Всеки член ще подпише и договор за почтеност, с който ще гарантират, че нямат скрити финанси.


"Данъците в България са достатъчно високи, има достатъчно постъпления особено, ако НАП отиде при големите фирми и отиде да си ги събере. Въпросът, е че всички механизми са по една или друга причина изключени, заяви бившият служебен финансов министър Асен Василев. По думите му плащаме тройно и четворно за прости неща, ако това спре България ще процъфти. По думите на Василев Румен Радев е техният кандидат за президент.
Сред първите представени беше Деница Петкова, която е магистър инженер, а в момента е предприемач. Тя има опит с Британската кралска академия по инженерство, където е видяла, че иновации се постигат и в страни от третия свят.


Кирил Петков заяви, че вижда хора вдясно, с които споделят общи неща, както и в хора вляво, като даде за пример Крум Зарков. Те биха работили и с някои от хората от ИТН, с които са имали възможност да се запознаят по време на досегашната си работа.


На въпрос на журналист как ще решат демографската криза, Петков заяви, че трябва да се прави през подобряване на условията за отглеждане на деца, като акцентира на детските градини.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 20.09.2021 11:20

    004,005,006 Чифтокопитни,жълтопаветни стъпалоходящи,мислте ли че ще ви оставим да си живуркате??

  • 007 нож с две остриета 20.09.2021 10:34

    Невъзможно е от няколко месеца като служебни министри да се съди за бъдещите им действия. Неприятно впечатление и съмнение за предварително подготвен проект, е че тези хора са работили за проекта си, трупайки активи за 2 месеца за добро впечатление, въпреки, че имаше пробойни и за това кратко време. Българинът непрекъснато наивно се подхлъзва, и царя, пъдаря и шута са пример за това. Такива бързоизгряващи звезди са най-опасни и трябва да служат за поука

  • 006 Anonimen 19.09.2021 21:04

    001,002,003, Тиквата, Чалгаря, Доганя и най-вече БКП-то като ви доят наболяват ли ви мамите ?

  • 005 Anonimen 19.09.2021 21:01

    Увеличават се овцете вече и 003 има, и е добре това, така статистиката ще преброи прираста на това "доилно" и покорно животно и тъпоглаво разбира се, да не се забравя !

  • 004 Anonimen 19.09.2021 20:57

    Ето ги появиха се овцете които освен да "храчат" като камили не умеят друго, а и вземаха да заблуждават породата си "българска тъпоглава овца" с други от "благородна свиня" с европейски тип, ами то няма все още открита такава порода, има само "българска тъпоглава овца" която се развъжда успешно само в кошара "България" и две от тези овце са се появили тук под № 001 и 002 в опит да разсеят несполучливо световното понятие за този вид ОВЦА !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на