Свързани новини

18.09.2021 19:09

Шпигел: Ако приеме България в еврозоната, ЕС ще си създаде още един проблем

Видян 2324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изглежда, че Европейският съюз е в опасност да си създаде още един проблем, сякаш нищо не е научил от кризата на еврото."Това пише германското списание "Шпиел" в коментар под заглавие "Спорно приемане в еврозоната: Нарастват притесненията, докато България се подготвя за присъединяване към еврото".

"България има значителни проблеми с корупцията и прането на пари. Въпреки това ЕС се подготвя да приеме страната като следващ член на еврозоната. Мнозина се опасяват, че това е лоша идея", пишат авторите Ралф Нойкирх и Михаел Зауга. Статията им, публикувана в днешния брой на германския седмичник, е илюстрирана с плакат от протестите от миналото лято, на който тогавашният премиер Бойко Борисов е изобразен с маска за лице във формата на банкнота от 500 евро.

Двамата журналисти са разговаряли повече от час с доскорошния служебен финансов министър Асен Василев и коментират, че след това "човек на първо място започва да се чуди дали е толкова добра идея България да се присъедини към единната валута". В текста не се разкрива повече от този разговор.

С едно изключение - когато се разказва какво се е случило след санкционирането на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков:
"Новото правителство на България приветства хода на Вашингтон. Но реформаторите не очакват ЕС да използва същия подход. Когато поискал от американците помощ в битката с корупцята, тя пристигнала след 2 дни, разказва Василев. Европа в същото време пише кухи доклади и бездейства, допълва министърът. Той казва също, че не е получил никаква помощ от Германия."

Не е ясно и кога журналистите са разговаряли с Асен Василев, но цитират думите на Борисов "Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша работата", които той произнесе на 29 август, както и че през ноември България отива за трети път на парламентарни избори през тази година.

    Напълно е възможно ГЕРБ (...) да се завърне на власт. И това ще е катастрофа за Европа.

сп. "Шпигел"


"Дългогодишният премиер лично подкопа демокрацията в собствената си страна. Той отслаби независимостта на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак