01/02

Свързани новини

18.09.2021 13:09

Балтов доносничи на ДАНС за протестиращи лекари: Документи

Видян 7151 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 3.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Публикуваме писмо от проф. Асен Балтов до ДАНС срещу негови колеги от УМБАЛСМ "Пирогов".

Поводът са протестите срещу него заради стихийни и необмислени действия, скандални назначения, некомпетентно управление, лоша кадрова политика в началото на неговото управление през  2017 г.

В писмото си до ДАНС проф. Балтов определя действията на колегите си като подривни и настоява за предприемане на действия по компетентност.

Припомняме, първият протест на служителите на "Пирогов" беше на 5 декември 2017 г. Тогава те поискаха оставката на директора проф. Асен Балтов.

На следващия ден, 6 декември, по време на втория протест, недоволстващите представиха и мотивите си за исканата оставка. Припомняме тези мотиви без редакторска намеса:

1. Стихийни и необмислени действия и Заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естествения ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала. Визираме "Структурни промени", които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. Подобно действие преди всичко е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм с цел отърваване от "неудобните".

2. Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес. (пример от последните дни: назначаване на зам. директор по административна дейност - началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с Директор Дирекция административни дейности).

3. Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата, отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.

5. Прилагането на недобри медицински практики води до страх и демотивация сред персонала в и без това напрегнатото ежедневие, нарушават се основни принципи на работа по стандарти с последващо недоверие от страна на пациентите и намаляване на техният приток към болницата.

7. Ежедневни са опитите за системно нарушаване на трудово-правни разпоредби, касаещи трудово-правни отношения със служителите.

8. Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри. Считаме тази ситуация за недопустима.

Здраве и култура Здравен форум



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 19.09.2021 10:37

    Пълен измекяр и боклук, а сега реве като малко дете и стана за смях. Да не забравяме и кражбите на милиони от Пирогов, корупционните ощетяващи договори и изнесената /открадната/ скъпа апаратура и скрита при друг престъпник кмет на морето.

  • 006 Anonimen 19.09.2021 10:25

    ОТ БАБА ЗНАМ ЧЕ НЯКОГА ПОПА ДАСКАЛА И ДОКТОРА СА БИЛИ НАЙ УВАЖАВАНИТЕ ХОРА А СЕГА СА ПРОСТО ДОНОСНИЦИ

  • 005 НИНА 19.09.2021 10:14

    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТОВА БЪЛГАРИТЕ ЗА ПАРИ СМЕ ГОТОВИ И ДЕЦАТА СИ ДА ПРЕДАДЕМ ПОДЛЕЦ СИ БАЛТОВ

  • 004 Дипломиргана йоьористка с три виши по специалността, госпийца Молгожата КУРАбийкина 18.09.2021 22:58

    Скапи ледери от ОПГ-ГЕРП, Абсилютно Никой не мож да на запрети, да ва убичаме до пълна полуда,всички ваз! Фелшер Асенсио Балтонов съз сатанинската касинка,(тъз съз сладките черепи), е най-паче представителната изватка на еманацията на ГЕРП!

  • 003 Тихомир Томов 18.09.2021 20:30

    Не се карайте : просто комунизма не си е ходил от тук !

  • 002 Anonimen 18.09.2021 20:20

    Какви курви, бе 001? Това са уродливи СКЪПО ПЛАТЕНИ цигански парцали!

  • 001 Anonimen 18.09.2021 15:04

    КУРВИТЕ ОТ ГЕРБ ! НЯМА ТАКИВА "МАГИСТРАЛНИ КУРВОЛЯЦИ" И ПО МАКАДАМИТЕ НА АФРИКА ! ГЕРБ = ДОЛНИ "СКЪПО" ПЛАТЕНИ / от хазната / КУРВИ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.