Свързани новини

16.09.2021 12:13

ГЕРБ: Очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри (Видео)

Видян 1675 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри, а се оказа, че те останаха, а други трима избягаха от уж великите успехи". Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ по време на брифинг на партията. Виж видео ТУК!

Той коментира и изказването на Румен Радев, че служебното правителство си е свършило работата отлично.


„Президентът обяви работата на служебния кабинет като изключително успешна. На мен ми се иска някой да ни каже какви успехи точно са постигнали. Пандемията ли спря, успешна ли беше тяхната ваксинационна кампания, справиха ли се с бежанската криза, овладяха ли инфлацията, построиха ли дори 1 см път? Румен Радев или е станал жертва на собствената си пропаганда, или откровено лъже. Трета опция няма. Реалностите са такива”, каза още Митов.


„За тези месеци служебното правителство не се занимаваше с нищо друго, освен да се намесва пряко и директно първо в парламентарните избори, а след това да продължава да работи срещу една конкретна политическа коалиция“, посочи Даниел Митов.


„Сега даже разбираме, че са се занимавали с това да се опитват да купуват партии. Вчера председателят на „Екогласност“ го каза ясно – опитаха се да ми купят партията. С това са се занимавали служебни министри и президентската администрация. Хора от президентската администрация – убедени сме, че със знанието на президента - са се занимавали с това да късат жива плът от други партии и да купуват партии“, заяви Митов.


Тома Биков също заяви, че Кирил Петков и Асен Василев са избягали от служебното правителство, за да правят партия.


„Вероятно, от една страна, за да не понасят негативи от плодовете, които то тепърва ще бере, а от друга – за да имат възможност през следващите месеци да продължат да ползват президентската администрация за своя политически проект“, каза Биков.


Относно министрите, които е трябвало да бъдат сменени, на първо място той посочи Андрей Живков – служебен министър на енергетиката. Биков заяви, че той е „изтървал“ ситуацията с енергийния пазар и е довел до тежки загуби цялата индустрия заради некомпетентност и злонамереност.


Друг министър, който е трябвало да си отиде, според ГЕРБ, е служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. По думите на Биков вместо да управлява здравната криза е решил да разпусне оперативния щаб, провалил е ваксинацията и е започнал лична саморазправа с лекари.


Останалите слаби министри според ГЕРБ са регионалният заради спрените магистрали и пътища, както и протестите в бранша; министърът на туризма заради протестите на ресторантьорите; министърът на културата заради личния си провал и блокирането на Закона за филмовата индустрия, както и министърът на отбраната заради разследването на смъртта на лейтенант Манчев.


„Смятаме, че несменянето на тези хора, които са тотално провалени като служебни министри, оттук нататък пренася отговорността в тези сектори изцяло в президента Румен Радев“, заяви Тома Биков, предаде бТВ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.09.2021 12:37

    ГЕРБ са много противна партия, базирана на злоба, омраза и грабежи ! Тези три политически мажоретки на снимката са толкова противни колкото една повърня ! Най-послушните "шутове" на простата бянкянска мутра, но явно за тях няма достойнство и морал, а само, пари, пари и пак пари, но от откраднатите в шкафчето !

  • 001 Anonimen 16.09.2021 12:28

    Тези измамници пак се обаждат ?? Че кой ви пита вас бе крадци, на кого са нужни очакванията на сган от курви / Биков,Митов,Сачева /и на крадци в особено големи размери от "хазната", по-добре очаквайте съд и ефективни присъди за себе си, а какво сте очаквали не е важно за суверена, единственото важно и належащо е да влезете колкото се може по-бързо в затвора, за да не ни занимавате с вашите очаквания !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на