Свързани новини

16.09.2021 11:20

Още 13 млн.лв. дали тайно за Партийния дом през 2020 г.: Общо 53,861 млн.лв.

Видян 3136 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за финансов министър на Слави – Пламен Данаилов извади сензационна справка за касовото изпълнение за бюджета на Народното събрание през 2020 г. при Цвета Караянчева. От нея излиза, че са похарчени още 13 млн. лв. за едничката зала в Партийния дом, която депутатите ремонтираха по безобразен начин. Тя практически нарасна само с десетина метра на дължина, всичко останало си беше на място, но беше сменено чудовищно – скъпите дъбови ламперии с талашит, кристалните полилеи с китайски осветителни тела. Затова пък всичко беше платено прескъпо с поне 99% кражба, включена в цената. Общата сума по 23 обществени поръчки, свързани с трансформацията на малка част от Партийния дом на БКП в сграда на парламента през последните пет години, е малко над 40 861 000 лв. без ДДС. Към нея сега се прибавят още 13 милиона лева. Изобщо не коментираме, че уж целта на ремонта на залата, преди носеща името Георги Кирков, беше да се използва за европредседателството. Т.е. да бъде готова до 2018, а не до 2020 г. Още по-забавното е, че тя се използва само няколко месеца от депутатството, а от април народните представители отново заседават в старото събрание и тя пустее при всичките 53,86 млн. лв. наши пари, потрошени безсмислено за нея.
Само за справка, срещу 19 млн. евро или под 40 млн. лв. беше реализиран компексът Синеум в Кан, който е дело на световноизвестен архитект, използва всички най-нови и най-скъпи материали за облицовка и вътрешно изпълнение, съдържа 12 кинозали с ултра хай тек обзавеждане от екраните до седалките, изложбен център, 7 заведения и облагородяване на цялата градска зона наоколо.
Данаилов публикува и други тайни разходи на Караянчева през 2020 г. от нашите пари, с които се пълни бюджетът на парламента:

Над 2 млн . лева за тенис кортове за почивна станция във Велинград, която почти не се ползва от депутатите, но при всички управления на ГЕРБ е най-щедро финансирана.
Над 1.2 млн лева за външни услуги.
Над 1.5 млн лева за командировки


 


 Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Балък 16.09.2021 16:45

    От мрежата : След като преди 11 години германски фондации ни ощастливиха с проекта ГЕРБ, сега американски политинженери ни сервират своето партийно отроче.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец