Ние с Асен Василев ще участваме в следващите избори. Това обяви бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, след като предаде поста на новия – Даниела Везиева, предаде бТВ.


„Даваме си сметка, че времето не ни позволява да регистрираме партия – в момента обмисляме всички варианти и все още не сме финализираме крайния вариант”, уточни той.


Той беше категоричен, че не става въпрос за „президентска” партия.


Ако беше инженеринг, както се спекулари, сега щяхме да имаме партия, обяви още Петков.

„Президентът Румен Радев отправи покана към мен да съм част от новия служебен кабинет. С министър Асен Василев обмисляхме  какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната по-дългосрочно. Реално решението ни беше, че това ще се случи не като част от този служебен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време”, подчерта Петков.

"Имам доверие на Даниела, че промяната,която започнахме заедно ще я продължим", заяви бившият служебен министър.

"С решението си президентът на републиката явно доказва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата – връщане на държавността, откриване на всички възможни места, на които не е имало прозрачност, управление с мисъл и помощ на хората и данъкоплатците, които трябва да защитаваме. Искам да пожелая на министър Везиева успех”, подчерта  Петков.

„Благодаря на министър Петков за топлите думи и високата оценка. Надявам се да оправдая гласуваното ми доверие”, заяви от своя страна министър Везиева, предаде Нова тв.