Свързани новини

16.09.2021 07:49

Само трима нови министри в Янев 2

Видян 1950 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Новото служебно правителство положи клетва, а съставът му малко се отличава от предходното. Министър-председател в кабинета отново е ген. Стефан Янев. В сградата на президентството той благодари на президента Румен Радев за доверието и оценката на свършеното от служебния кабинет.
Само трима сменени министри има в новия служебен кабинет, който остава супер експертен. Така Валери Белчев поема финансите, а Даниела Везиева – икономиката, тъй като предишните титуляри Асен Василев и Кирил Петков обявиха, че вадят нов политически проект. Другото ново лице в кабинета е Христо Алексиев, той поема транспорта и сменя Георги Тодоров , за което 19' отдавна настоява.
Белчев е завършил Харвард и е бил директор на т. нар. фонд на фондовете по време на Борисов 2.
Везиева също участва във втория кабинет на ГЕРБ, тя е била зам.-министър на икономиката от Реформаторския блок.
Алексиев пък управлява Националната компания Железопътна инфраструктура, бил е служебен министър на транспорта в първия служебен кабинет на Радев с премиер Огнян Герджиков. Той бе предложен за поста в първия проектокабинет на Има такъв народ с премиер Николай Василев.

Напомняме, че новият-стар  премиер ген. Янев е бил аташе по отбраната в Посолството ни в САЩ. Той е и секретар на държавния глава по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Служебен вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната през 2017 г.
Ето и останалите членове на новия кабинет:
Бойко Рашков отново е назначен за вицепремиер и шеф на МВР.

Гълъб Донев пак е  служебен зам. министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика. За историческия рекорд по-ниска безработица, който постигна прочети тук!

Икономистът от световноизвестния Виенски институт за икономически изследвания, Атанас Пеканов продължава с поста на  служебен зам.- министър-председател по управление на европейските средства.
Професорът на НХА Велислав Минеков от Отровното трио продължава в Министерството на културата.
Ексдепутатът от БСП Янаки Стоилов остава служебен министър на правосъдието.
Бившият ни посланик е Швеция Светлан Стоев с МИО от УНСС  отново е министър на външните работи.
Магистърът  по политология от МГИМО, Георги Панайотов остава начело на Министерството на отбраната.
Здравният министър отново е лекарят и правист Стойчо Кацаров, който е основател е на Центъра за защита на правата в здравеопазването и негов председател.
Архитектът доц. д-р Виолета Комитова с 3 дипломи от UK и Ирландия служебно остава в МРРБ.  Към днешна дата тя е преподавател в УАСГ.

Член-кореспондентът на БАН Николай Денков продължава в МОН.  
Асен Личев остава на поста  си  в Министерството на околната среда и водите. В продължение на 25 г.  работи в МОС и МОСВ.

Проф. д-р Христо Бозуков  продължава да отговаря за земеделието, храните и горите. Беше и при Герджиков. Член е на БСП.

Андрей Живков пак поема енергетиката. От 2014 до 2015 г. е член на НС на Електроенергиен системен оператор ЕАД.
Андрей Кузманов остава на поста министър на младежта и спорта.
Въпреки заслужените критики към Стела Балтова, тя остава  служебен министър на туризма.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.09.2021 10:12

    001, кофти е ти да направиш фатална грешка с изказът си ! Щом Тиквата е уволнил свои министри значи не са биле "послушни" и много са си разбирали от работата, а кражбите са им биле "противопоказни", и врагът се громи най-добре отвътре, като се пуснат "шпиони" които познават обстановката и начинът на работа, точно както ГЕРБ направиха с ИТН и ги "разбиха", а когато някой е мразен не означава, че и познатите му трябва да са мразени, защо и те да не са свестни, твоите разсъждения подхождат точно на злобар, завистлия и доностник, защото ти "донасящ" тук непроверени новини ! Бих ти повярвал, ако докажеш, че си от кръгът на Куневица и ми поднасяш "топла супа" !

  • 001 внимание 16.09.2021 09:00

    Ковти е точно в предизборната си кампания Радев да прави такива фатални грешки и да разкрива малко по малко същността си. Нефелните и излишни министри си ги оставя, Бозуков, Светлан Стоев, Панайотов с много гафове и жертви, Стела Балтова. Какво иска да каже на избирателите си с назначенията си, които са били в правителството на "големия си враг" Борисов, а Везиева е и деликатно близка с мразената от всички българи продажна Миглена Кунева? Нещо нещата много започват да миришат!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец