Свързани новини

15.09.2021 16:22

Юридическият съветник на САЩ се срещна с прокурора по делото Марешки

Видян 2595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Юридическият съветник на посолството на САЩ у нас Джесика Ким продължава със своите знакови срещи в страната. Тя  проведе разговор с прокурор Виолета Радева, която гледа едно от делата срещу фармаолигарха Веселин Марешки, по което той дори бе осъден ефективно (б.р. той е с влязла в сила присъда 4 г. затвор на две инстанции, но ВКС отмени присъдата и върна за ново разглеждане на Варненския апелативен съд на 12 август).


Радева е обвинител по първото дело срещу варненския бизнесмен - за нанасяне на телесна повреда и изнудване на собственик на заведение във Варна. По думите на Марешки тя пуснала сигнал срещу него за това, че бил готов да подкупва съдията по първото си дело. След това Марешки бил подслушван. Отделно лидерът на  Воля обясни, че прокурорката му наложила запори за стотици милиони левове ( явно непознавайки законите у нас, че съдът разрешава налагането на запор – б.р.).


Както 19‘ вече писа, Ким се срещна със съдии, прокурори, следователи и правни специалисти от Велико Търново, Русе, Плевен, Габрово и Ловеч, за да засили нашето сътрудничество и да подчертае подкрепата на Посолството на САЩ за съдебна независимост. Явно вече се търсят нови членове на Висшия съдебен съвет , чийто състав със сигурност ще бъде променен от следващото Народно събрание.


Силно подкрепяме усилията на нашите български партньори в търсенето на справедливостта. Нашият постоянен юридически съветник Джесика Ким, федерален прокурор към Департамента по правосъдие, се срещна с прокурор Виолета Радева. Двете проведоха откровен и честен разговор, в който обсъдиха предизвикателствата, с които се сблъскват прокурорите в търсенето на справедливостта, като също така обмениха най-добрите практики от собствения си прокурорски опит. Продължаваме да работим“, написаха от дипломатическата мисия на САЩ.


 Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и