Свързани новини

14.09.2021 16:46

Еднополовите с равни права с традиционните семейства, вече са разрешени гейбракове в целия ЕС

Видян 1450 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз да премахне всички пречки, с които се сблъскват ЛГБТИК семействата и еднополовите двойки при упражняването на основните им права, постановява резолюция на Европейския парламент. Тя е със задължителен характер, стои над националните законодателства и трябва да се прилага включително и у нас.


Резолюцията е приета с голямо мнозинство: 387 гласа "за", 161 "против" и 123 "въздържал се". Европейският парламент подчертава, че браковете или регистрираните партньорства, сключени в една държава - членка, следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин, а съпрузите и партньорите от един и същи пол следва да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки.


След решението на Съда на Европейския съюз по случая "Coman & Hamilton", в което се установява, че разпоредбите за "съпрузите" в Директивата за свободното движение се прилагат и за еднополовите двойки, правителството ан Съюза – ЕК, следва да предприеме действия по правоприлагане срещу Румъния, където правителството не е актуализирало националното законодателство, за да отрази това решение.


Резолюцията също така постановява всички страни от ЕС да приемат лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители, т.е. ЛГБТИК семействата да имат същото право на събиране на семейството като разнополовите двойки и техните семейства. За да се гарантира, че децата няма да останат без гражданство, когато семействата им се местят между държавите - членки, евродепутатите записаха, че семействата трябва да бъдат третирани еднакво в целия ЕС.


Накрая, членовете на ЕП отбелязват дискриминацията, на която са подложени ЛГБТИК общностите в Полша и Унгария. Парламентът призовава за по-нататъшни действия от страна на ЕС (процедури за установяване на нарушения, съдебни мерки и бюджетни инструменти) срещу тези държави.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.09.2021 13:11

    ЕП ражда само глупости ! Как ще се размножава населението на земята бе идиоти европейски, кога ще забременее мъж и как ще забременее жена ? Гейовете са идиоти и кретени, това са объркани червеи ненужни на планетата, в природата се знае, че всяко живо същество се размножава чрез съвкуплението на два различни по пол същества ! ЕП е сбор от идиоти, кретени и педали !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!