Свързани новини

13.09.2021 14:52

Трябва да се сложи край на този остракизъм по отношение на ДПС: Първанов

Видян 1452 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Омразата доминира и ситуацията в парламента изглежда катастрофално - това коментира в интервю за "24 часа" президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов, предаде Дневник. Той не е оптимист и за следващото Народно събрание "Ако не им дойде акълът, както казват хората, нищо няма да се оправи. Ако не се разбере, че трябва работещо мнозинство - да намерят допирните точки и да преодолеят разприте, с тези плаващи мнозинства ни чака същото", предрича той.

По думите му президентът Румен Радев не изпълнава роля на обединител, а взема страна на част от политическия спектър. "Вдигнатият юмрук е много ясен знак за това", коментира Първанов. Според него е неизбежно изборите да са 2 в 1. "Президентът и партиите не трябва да си правят тънки сметки дали ще извлекат полза от това, а да направят сериозна и различна кампания от предишните. Стига омраза и агресия, стига реваншизъм. Хората жадуват да видят нещо позитивно и конструктивно, което да им решава проблемите", заявява Първанов.

Според него не е изключено да се появи нов проект около Кирил Петков и Асен Василев, който ще е "добре финансиран, с външна подкрепа и с някакви вътрешни очаквания", но "да направиш успешен проект от днес за утре, ми се струва доста рискована операция, граничеща с авантюра". "Така че съм по-скоро скептик, но всеки има конституционното право да се пробва", заключава той. Първанов има подозрения, че Радев стои зад този проект заради възможната подкрепа, изказана от служебния премиер. "Това не би им направило добра услуга, но може да е част от стратегия, за която не знам", казва Първанов.

Според него би било чудесно в бъдещото управление да се направи коалиция, която да включва БСП и ДПС.

"Що се отнася до ДПС, с риск да не бъда разбран от широката аудитория, но някой трябва да започне този разговор - мисля, че трябва да се сложи край на този остракизъм по отношение на ДПС", заявява Първанов.
"Беше време, когато, основателно или не, към ДПС имаше тежки обвинения. Но мина твърде много време. Те дълго стояха на резервната скамейка с изключение по времето на Орешарски. Това, че при Борисов някой сигурно се е облажил, грубо казано, не е основание за априори отстраняването на една партия", продължава.


Според Първанов "от месеци наред имаме република на президента". "Той има служебно правителство, доминира чрез близки до него групи в парламента. Каква по-голяма от тази власт? Тя даже в някаква степен става безконтролна. Това (президентска република - бел. ред.) не бива да се допуска", заявява.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Скрий се, мангусто 13.09.2021 15:28

    Яяя.. Седефчов още шавал!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и