Свързани новини

13.09.2021 11:39

Преизчислените пенсии ще се получат през януари с добавка за шест дни по новата формула

Видян 1218 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пенсионерите ще получат преизчислените си пенсии, които ще бъдат актуализирани с повишаването на тежестта на всяка година стаж от 1,2 на 1,35 процента, през януари. Тъй като Народното събрание гласува тези нови размери да влязат в сила от 25 декември 2021 г., през януари възрастните ще получат и допълнителна сума за шест календарни дни по новата формула - това каза за „Хоризонт“ националният секретар на КНСБ и член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Ася Гонева.


Относно избраната от депутатите дата - 25 декември, за влизане в сила на промените в размерите на пенсиите, националният секретар на КНСБ Ася Гонева коментира:


„Тази история с 25 декември на мене ми е много странна, дори бих казала смешна, защото от никъде не следва, че ако преизчислението през новия коефициент на приноса на осигурителния стаж, беше записано, че ще действа от 1 януари, съвсем не означава, че един следващ кабинет, един следващ закон за бюджета няма да държи сметка, тъй като това може да се случи, само ако някой отмени тази норма“.


Гонева е категорична, че взетите от парламента решения за пенсиите означава денонощна работа на специалистите по ДОО в НОИ , тъй като става въпрос за над 2 милиона и 200 хиляди пенсии, към които ще бъде приложен новия коефициент.


„Така трябва да работят колегите от НОИ, че на 7 януари всички пенсионери да получат новите си пенсии заедно с такава част от тези нови пенсии, която се отнася за пет дни през месец декември. Разбира се, че през месец декември те ще получат действащите пенсии към месец декември“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 13.09.2021 12:14

    Честито на посрещачите в кочината Булгаристан !!! Не знам как е било по турско, ама тия ни разказаха играта. Тия крадливи политици дойдоха обраха ни и ни онождат вече 32 години !!! А както се знае бой и е.ане не се връщат !!! Ето за татова, ние пуделите от Булгаристан с ЦЯЛОТО СИ ДУПЕ подкрепяме това, защото за нас е важно, рефренът да е винаги : „Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава“, след който неминуемо ЩЕ ПОСЛЕДВА и АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей