Свързани новини

13.09.2021 15:00

„Корумпиран бг премиер” в немските предизборни скандали

Видян 3382 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно интервю на генералния секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Паул Цимяк разбуни духовете в Германия. В разговор с t-online Цимяк определи европейските планове на кандидата за канцлер на Социалдемократическата партия (ГСДП) Олаф Шолц като "опасни", предаде Медиапул.
"Европа ще бъде наводнена с германски пари"
Цимяк твърди, че в своята програма социалдемократите, които според последните проучвания изпреварват християндемократите, "планират съюз на дългове и трансфери в Европа". "Следователно германските данъкоплатци, пенсионери и спестители в бъдеще ще трябва да отговарят за дълговете на други държави", казва Цимяк и допълва: "И още по-лошо: господин Шолц и ГСДП дори искат да създадат социален съюз! Това означава, че работещите в Германия на практика ще трябва да плащат социалните помощи в други страни чрез данъците и социалните си вноски. Тогава Европа ще бъде наводнена с германски пари".
На въпрос дали наистина смята подобен сценарий за реалистичен, Цимяк отговаря: "Разбира се. Електроинженерът от Вупертал и медицинската сестра от Кемниц ще плащат за безработните в Румъния, в България или в друга европейска държава. Това е визията на ГСДП за бъдещето на Европа".
Реакцията на думите на Цимяк не закъсня. Евродепутатът от Зелените Даниел Фройнд написа в Туитър: "В досегашната предизборна борба Съюзът (между ХДС и посестримата партия ХСС - бел.ред.) не казваше НИЩО за Европа, сега Цимяк подпали кампанията: "Чужденците ви отнемат всичко". В България години наред нямаше напредък главно защото ХДС ухажваше един корумпиран министър-председател".
Социалдемократите също реагираха остро на изказванията на Цимяк. "Всеки отговор в това интервю е продиктуван от паника", заяви лидерът на ГСДП в Бундестага Карстен Шнайдер.


Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на