Свързани новини

13.09.2021 09:23

Фирмите с огромни аванси първи на протеста за пари

Видян 6624 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митингът на строителите, които  блокираха центъра на София заради неплатени заплати се оказа пълен с работници от фирми, които иначе редовно получават внушителни аванси, предаде Сега. Регионалният министър Виолета Комитова направи съответното разкритие за участниците в протеста и посочи конкретни имена
Така изненадващо сред  недоволните се оказаха и служители от Автомагистрали Хемус. Припомняме, че един от тримата директори на фирмата с 96 служители и 715 млн.лв. поръчки е Асен Иванов Букарев, който е шампион с Левски, но 2-кратен вице с ЦСКА. Възловият клуб, в който се изявява се оказва Витоша Бистрица, оказала се ковачница на кадри. Друг от тримата шефове е адвокат Райчо Котов. Името му стана известно от разследването на сайта Биволъ, получило международни награди, по аферата ДжиПиГейт, която се запомни с ареста на журналисти и висящо дело в прокуратурата. Преди да оглави Автомагистрали Хемус, адвокат Котов е дългогодишен служител на Джи Пи Груп.
Сега работниците на Автомагистрали Хемус на се оплакаха по време на протеста, че се трудят на 135-ия километър от едноименния аутобан, а не получават заплати. Арх. Комитова  реши да провери случая и установи, че въпросната фирма е получила над 95 млн. лева аванс, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.  В такъв случай не е ясно защо в компанията нямат средства да плащат на персонала си, който и без друго е невъзможно малък за дейностите, които се очаква да извършва.

Автомагистрали Хемус извършва дейности в участък 3 от АМ Хемус по договор за ползване на транспортни средства, строителна механизация и оборудване, сключен с държавното дружество Автомагистрали (между 132-рия и 139-ия километър). Към договора е сключено допълнително споразумение за доставка на материали и др. изделия. По силата на този договор и на анекса към него за конкретния участък фирмата е получила авансово 23.7 млн. лева. Реално извършените и приети от възложителя дейности са за една трета от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ПЕНСИОНЕР 12.09.2021 10:14

    Браво на моята фаворитка в служебният кабинет.Кратко,точно и ясно.Имам една забележка към нея.Да си купи джипка,да сложи няколко пънчета в багажника,да отиде на строителните площадни с 20 бодигарда.Простичко е:-да почерпи опит от предишните.Пък тя ми се изправила по медиите и по най-интелигентния начин им обяснява истината.Няма да те разберат.Предишните никога не са имали контакти с хора от твоята среда.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец