Свързани новини

10.09.2021 09:59

Невярно и грешно е твърдението, че магистралата не е планирана: Нанков за Хемус

Видян 1557 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невярно и грешно е твърдението на служебното правителство, че магистрала "Хемус" не е планирана . Има си подписани срокове и процедури, има си подробни устройствени планове.


Това обяви в студиото на "Тази сутрин" по Би Ти Ви бившият зам. регионален министър Николай Нанков по повод твърденията на служебния регионален министър Виолета Комитова за открити нарушения при процедурите за строежа на трасето на магистралата.


,,Само участъците 1, 2 и 3 от "Хемус" бяха строени по наше време. За останалите участъци – 4, 5, 6, 7, 8 и 9 има готови проекти и бяхме в етап за започване на строителство през 2021 г.'', посочи още Нанков. Според него при управлението на ГЕРБ незаконно строителство не е имало – нито по АМ "Хемус", нито другаде.


"Първо казваха, че нямало пари, а 500 милиона от "Хемус" ги взеха и още не се знае къде са", посочи Нанков. Преди него в студиото на Би Ти Ви беше заместник-министърът на регионалното строителство арх. Иван Шишков, който посочи, че построените до момента отсечки на АМ "Хемус" са изградени незаконно, а в същото време авансово са дадени много пари, така че за това, което е изпълнено дотук, трябва да се направят анализи. "Тук възниква и интересният въпрос дали трябва да се плати за незаконно построеното", попита Шишков и посъветва водещите да зададат този въпрос на Нанков.


Така на въпроса защо имотите през лотовете 4, 5 и 6 не са били отчуждени, Нанков отговори, че не знае и призна, че това е "странно". Има един строител и това е държавната "Автомагистрали" ЕАД. Питайте тях, отвърна Нанков.


По отношение на съмненията за качеството на строителството Николай Нанков уточни, че има строителен надзор и АПИ е институцията, която трябва да търси отговорност от "Автомагистрали" ЕАД в случай на некачествено строителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.09.2021 11:35

    Това мазно НЕЩО очаквал ли е някой, че ще си признае ? Кой ти вярва бе подлого, все едно мангалин да си признае, че е откраднал ? Хората доказват с документи и факти това животно отрича и тайно се надява да не бъде съден един ден.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 10.09.2021 10:15

    Комитова се оказа едно от най-успешните министри в служебното правителство. Въобще не им цепи басма. Всички знаем, че най-голямото крадене беше в енергетиката, селското стопанство и инфраструктурното строителство, но благодарение на Петков и Комитова, вече се изяснява и технологията при краденето. Затова и ококореното зам министърче с бузките е умряло от страх. Ами ако един ден падне Гешев, какво ще правим?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак