Свързани новини

10.09.2021 09:42

ГЕРБ, БСП + ДПС протакват бюджета на НЗОК, за да се спрат заседанията на правната комисия: Манолова

Видян 1740 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюджетът на НЗОК се протаква, за да се спрат заседанията на правната комисия, каза Манолова на съвместен брифинг на ИТН, ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“

В залата се обсъжда бюджет на НЗОК без числа. Става дума за парите за лекарите и медицинските специалисти, болничната помощ, ваксините и децата с онко-хематологични заболявания. Приема се бюджет ангро. Партиите в пленарна зала – ГЕРБ, БСП и ДПС не проявяват грижа към бюджета на Здравната каса. Те издевателстват над здравната система, лекарите и болните.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова на съвместен брифинг на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

По думите на Манолова бюджетът на НЗОК се разтакава, за да не бъдат обсъдени и приети на заседание на правна комисия Закона за бюрото за защита към главния прокурор и закриването на специализираните съдилища и прокуратура.

Няма друг случай в историята, в който парламент обсъжда бюджет без да са ясни числата, приходите, разходите, парите за доболнична помощ, лекарствата и медицинските изделия. Това трябваше да направи бюджетна комисия, но не успя, защото бяха гласувани взаимоизключващи се предложения, допълни тя.

Това се прави на инат, безотговорно, без да ги интересува какви ще бъдат последиците върху здравната система в условията на пандемия. И всичко това с една цел – да блокират съдебната реформа. Има пряка връзка между заседанията на парламента и на Комисията по правни въпроси, обясни Манолова.

Нашата воля е да приемем бюджета на Здравната каса по начин, който да е полезен за болниците, доболничната помощ и лекарите. Този бюджет няма да бъде „избушен“! Ще приемем необходимото за защита на хората от COVID-19, категорична бе тя.


Не се случва юридическа реформа, а юридическа катастрофа. Това е оценката на прокуратурата, която главният прокурор Иван Гешев обяви преди да вземе участие днес в правната комисия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 10.09.2021 10:18

    България е в политическа кома, откакто стана Булгаристан на 10.11.1989 г.!!! После разбрахме от „медиите“, че сме влезли в ЕвроГеЙския Съюз, пак от „медиите“ разбрахме, че сме влезли в НАТО, пак от тях разбираме, че след поредните избори ще имаме на власт СОРОСОИДИ !!!! Всеки ден след 10.11.1989 година копаем дъното и се приближаваме към мястото, където пише: „НАДЕЖДА ТУКА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ“ !!! АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион