Свързани новини

09.09.2021 12:50

Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се: Нинова

Видян 1169 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи и възможни - важно е воля дали има. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде Фокус.

По думите й едното представлява трайна мярка, а другото представлява антикризисна помощ. "Големият въпрос е защо не искате да ги приложим и двете?", попита още Нинова.

"Уважаеми български граждани и пенсионери, сигурно сте объркани какво се случва в парламента последните дни. Съвсем логично е да сте объркани от този хаос, който настъпи. В момента не се търси решение на въпроса и как да станат нещата, а започва да се прехвърля отговорност от група на група и да се търси виновник защо не става. Ние няма да си позволим да нападаме и да даваме оценки, но бихме искали да е ясна нашата позиция от начало докрай по отношение на няколко въпроса. Първо, необходима е актуализация - спор, който се води вече седмица. За нас категорично - да. Заявили сме го на 21 април. Актуализация е задължителна, защото така се прави в правова държава. Когато има излишък в бюждета и допълнитени приходи - тук е мястото, където те трябва да се преразпределят. Няма никакво значение кой го прави, дали е уважаван служебен кабинет или неуважаван редовен. Няма никакво значение кой е премиер - ако мислиш за държавата и за правовата държава се прави така", каза още Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП са предложили на трите партии на протеста да се съберат и да направят мнозинство за актуализацията на бюджета. "Не се получи. Едни отказаха да дойдат, други определиха тези срещи като излишен пиар. Предупредихме, че ако няма мнозинство за бюджета, ще стане хаос", каза още Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обърна внимание, че има риск за държавата, защото плаващите мнозинства са опасни за крайните решения, но според нея все още има надежда.

"Позицията на БСП в 43-ото, 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание е само една и съща - преизчисляване на всчики пенсии със средноосигурителен доход за 2018 г.", подчерта лидерът на БСП. Тя заяви, че следващата стъпка, която БСП е подкрепила и няма да отстъпи от това е преизчисляването на пенсиите, увеличаване на минималната пенсия и вдигане на тавана за максималната пенсия, предложена от служебния кабинет, както и помощта от 120 лв. към пенсиите като антикризисна мярка.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви