Свързани новини

08.09.2021 15:43

21 магистрати се борят да работят за Кьовеши от България

Видян 2356 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес започва двудневното изслушване на кандидатите за европейски делегирани прокурори в България. 21 магистрати ще се борят за шестте места, който останаха свободни, след като европейския главен прокурор Лаура Кьовеши отхвърли шестима от десетимата предложени й от България, пише Сега. Изборът ще бъде направен от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в петък. Прокурорската колегия стартира тази процедура неохотно, след като Кьовеши посети България, за да напомни, че чака още шестима души за екипа си тук.

Кандидатите ще бъдат изслушвани по азбучен ред. Първоначално участие в новия конкурс заявиха 23-ма прокурори, следователи и съдии, но двама се отказаха - спецсъдията Велислава Ангелова и зам.-окръжният прокурор на Бургас Светослав Маринчев. Мотивите за отказите им не са огласени.

Сред делата, по които се е произнасяла Ангелова, е това срещу Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Ангелова ги оправда, горната инстанция потвърди присъдата, а прокуратурата се отказа да я протестира пред върховния съд. "Умея да работя под изключително напрежение, под светлината на прожекторите и въпреки натиска на медиен и обществен интерес, да не се поддавам на влияние, без да изпитвам колебание, породено от интересите на силните на деня, като се водя единствено от правилата на НК и наказателния процес", пише Ангелова в мотивационното си писмо.

Преди да се откаже от надпреварата, Маринчев също се зарича да е от полза на европейската прокуратура.

Сред претендентите за поста отново е следователят Бойко Атанасов, който в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тодор 09.09.2021 16:42

    Сигурен съм, че от тези 21 кандидати, които искат да работят за нея - поне половината са кандидатури на олигарха Иво Прокопиев и неговата политическа болонка Христо Иванов!

  • 001 Anonimen 08.09.2021 17:04

    Още веднъж ще опитат да вкарат послушници на Тиквун и Гешев, но съм сигурен, че отново няма да успеят и отново ще има магистрати с обратен полет за България ! Корупцията в правосъдието е 100 %-тна няма некорумпирани магистрати, всички са боклук като Гешев, не се заблуждавайте и не лицемерничите като казвате, че има и честни - НЕ НЯМА ТАКИВА !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак