Свързани новини

07.09.2021 11:09

Инфекциите с Нипа станаха 11 в Индия, след като вирусът уби 12 -годишно момче в Керала

Видян 1700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най -малко 11 души в индийския щат Керала са се заразили с Нипа, опасен вирус, за който не съществува ваксина. Нарастващият брой на инфектираните идва само ден, след като малко момче почина, предаде RT.

Броят на хората, показващи симптоми на вируса, е достигнал 11 в понеделник, според здравния министър на Керала Вrна Джордж. Сред симптомите са родителите на 12-годишното момче, убито от вируса в неделя, в допълнение към други роднини и здравни работници, лекуващи момчето.

„Състоянието им е стабилно. Майката на момчето имаше треска в неделя вечерта, но сега отшумя ”, каза министърът пред репортери, като добави, че е създаден списък за проследяване на контакти от около 251 души, като 54 от тях се считат за „високорискови” и са поставени в изолация.

Около 129 в списъка са медицински персонал, а от тях 30 са във високорисковата категория. Джордж отбеляза, че 12-годишното дете е било прегледано в поне четири различни клиники за лечение, „затова повечето от контактите са здравни работници“.
 
Според Световната здравна организация смъртността от случаите на Нипа варира между 40% и 75%, в зависимост от естеството на огнището. Въпреки че е далеч по -смъртоносен от коронавируса, Нипа се счита за по -малко заразен.

Няколко наполовина изядени плодове рамбутан също бяха взети за скрининг, тъй като 12-годишното момче от Керала ги яло близо до дома си. Здравните служители отбелязаха, че жилището се намира в близост до местообитание на плодови прилепи, които са естествени носители на вируса и за които е известно, че се хранят с рамбутани.


 ©  Reuters / Stringer



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци