Свързани новини

04.09.2021 17:00

Съкратената книга на Петър Илиев се представя като оригинала от 2015 г.

Видян 3397 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интригата с двата варианта на книгата на Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание" става все по-голяма - преправеният й вариант усилено се представя като оригинален, установи "Дневник".

В началото на седмицата юридическата фейсбук общност "Правна лудост" разкри, че проблемната монография, която е обект на проверка за плагиатство, вече има втора версия от 618 страници - с 80 страници по-тънка от първоначалната (издадената през 2015г. от "Нова звезда" е с обем от 698 страници).

Съкратеният вариант е предаден и в Етичната комисия на Софийския университет, която се занимава от средата на август с казуса има ли съвпадения межу оригинала на книгата на Илиев и защитената през 2008 г. докторска дисертация на доц. д-р Наталия Киселова "Парламентарен контрол".

Комисията обаче разполага с екземпляри и от двата варианта (този от 698 и този от 618 страници), научи "Дневник" от свои източници.

Съдиятa пo aдминиcтpaтивнo пpaвo в София Bacил Πeтpoв също потвърди за оригинала от преди шест години, който е в по-големия обем и обяви публично, че той e изпpaтил нa Eтичнaтa ĸoмиcия личния си eĸзeмпляp от ĸнигaтa на Петър Илиев в oбeм от 697 cтpaници (разликата идва, че някои броят и последната празна страница, а на други - не).



Още една бройка от съкратения вариант в Националната библиотека

От Националната библиотека "Кирил и Методий" съобщиха за "Дневник", че издателството вече е предало в отдел "Депозит" два броя от книгата. Доскоро в библиотеката нямаше нито един екземпляр от нея, въпреки че има подобно законово изискване.

"Дневник" научи, че през 2016 г. на "Нова звезда" е съставен констативен протокол за липса на депозирани екземпляри от "Компетенцията на Народното събрание", но въпреки това книги не са получени.

На 13 август - няколко дни след началото на проверката срещу Илиев в Софийския университет, е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 05.09.2021 10:02

    Унищожаването на българското образование започна точно от този НДСВ алчен играч Даниел Вълчев. Този продажник и слуга нищо градивно не е в състояние да направи, само разруха и обслужване срещу пачки, за това и е станал доцент, а утре и професор.....

  • 002 един хъш 05.09.2021 00:36

    Комисията на Даниел Вълчев очаква оферта от Слави Трифонов, за да прецени дали пък по-краткият вариант не е автентичния!

  • 001 В страната на измамниците 04.09.2021 23:22

    Не очаквайте нищо от декана на ЮФ в СУ! Още по-малко от етичната комисия в СУ! Деканът вече си има решение по случая. Според него: И на трето място, без да искам нищо лошо да кажа, трябва да се види дали текстът на колегата Киселова ИЗОБЩО Е АВТОРСКИ. ДАЛИ ТОВА СА ТОЧНО НЕЙНИТЕ МИСЛИ с ОРИГИНАЛНИ ТЕЗИ И АРГУМЕНТИ. Ако това се установи, ще може да се направи извод за това, което следва", казва Вълчев. Ясно е, че доцент Киселова е плагиатствала.Както пише Любен Кравелов: И лъжата има своя край, и маската се носи до време. Не можем и да си представим какви обвързаности, какви кръгове стоят зад едно адвокатче, за да се преиздаде една книга и да се напечата със стара дата, за да се заметат следите от преписването му.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец