Свързани новини

03.09.2021 13:24

Стефан Янев: Готов съм да се извиня на медиците, но не и на Костадин Ангелов

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Готов съм да се извиня на медиците, които са се почувствали засегнати от думите ми, но не и на Костадин Ангелов. Това заяви служебният премиер Стефан Янев относно изказването си в парламента, че лекарите трябва да са жертвоготовни. Въпросът беше повдигнат именно от депутата и бивш здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов.


Ето какво каза още Стефан Янев:


 


"Oтностно необходимостта да се извиня за един разговор, които започна с думата "война", вкарана от него (визира Костадин Ангелов) във вчерашния блиц контрол, обявявайки че българските лекари се намират във война, което аз съм съгласен да приема, че е така. Всяка една дейност, която е в интерес на хората, по отношение на тяхното здраве и живот, може да приема, че е война.


 


Влизайки в тази терминология обаче и смесвайки клетвите, аз нямам нужда да бъда образован какво точно съдържа Хипократовата клетва, но тръгвайки от военната термнология, искам да ви кажа едно, г-н Ангелов, ако вие сте изучавали медицина и знаете подробно какво съдържа Хипократовата клетва, аз мога да ви кажа какво е значението на думата "война". Всяка една война се спечелва, когато участващите в нея са убедени, че войната е справедлива.


 


Ако вие в момента искате да внушите, че лекарите участват в несправедлива война, това вероятно е обида към тях. И ако смятате, че мойте думи, които вчера съм казал, са обида към тях, аз съм готов да се извиня на тези, които се чувстват засегнати. Но аз си мисля и моето уважение, и това което съм казвал многократно към всички лекари и медицински специалисити и се борят за човешкия живот - "Дълбока благодарност!".


 


Ако ви обижда това, че някой смесва парите с вашето присъствие в тази справедлива операция, да не я наричам война, ако мислите, че мойте думи са били такива, аз се извинявам. Но по отношение на факта, че се смесват думите и понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти, г-н Ангелов, на вас не ви се извинявам", заяви Янев.


Източник: dnes.dir.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!