Свързани новини

02.09.2021 15:49

Тошко Йорданов се извини, че е "разкрил" грешен сигналоподател срещу Петър Илиев

Видян 3084 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се извини в "Туитър" на един от посочените от него като сигналоподател срещу Петър Илиев. В сряда вечерта Йорданов написа, "че се извинява на Димитър Тачев, той не е пускал сигнал срещу Петър Илиев. Грешката е моя. Във втори пост в социалната мрежа Йорданов се извинява отново и уточнява, че става въпрос за "друг Димитър Тачев", предаде Дневник.

Срещу Петър Илиев, който беше кандидат за вицепремиер и за министър на вътрешните работи и правосъдието в два неуспели проектокабинета на "Има такъв народ", тече проверка за плагиатство в етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Проверката започна, след като във висшето училище бяха подадени три сигнала заради данните, че в книгата на Петър Илиев има близо 80 страници, копирани от дисертацията на друг преподавател - доц. Наталия Киселова. Вчера стана известно, че прокуратурата работи по сигнал за кражба на интелектуална собственост, подаден от сдружение "Боец" в началото на август.

Имената на сигналоподателите не бяха разпространени от Софийския университет, но оттам уточниха, че са на обучаващи се.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обаче явно е получил някаква информация и публикува в сряда в туитър кои според него са подателите. Той показва снимки на профили от "Фейсбук", твърдейки че Калоян Георгиев, Димитър Тачев и Калин Ангелов са автори на сигнали срещу Илиев. Според Йорданов те са от Математическия факултет, Богословския и Юридическия факултет. "Заради истината. Това са хората, подали сигнал в юридическия факултет на СУ срещу адвокат Петър Илиев. СлочаеноС?! Не мислА! Един е от математическия факултет, вторият от Богословския, а третият от Юридическия факултет. Всички три сигнала са подадени на една и съща дата 04 август. Яка координация", пише Йорданов.

От качените скрийншотове на началните страници на профили на хора с тези имена се вижда, че част от тях са привърженици на "Демократична България", защото са поставили към профилната си снимка номера на бюлетината на обединението на последните избори.

Пред "Дневник" вчера Георгиев отрече да е подавал сигнала и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 CNN 02.09.2021 15:55

    Тошко Африкански с гащи американски уличен в лъжа.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни