Свързани новини

01.09.2021 11:31

Няма какво ново да кажем: ИТН на 5-минутна среща с БСП

Видян 4212 пъти | Коментари 21
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние няма какво ново да кажем, ще повторя това, което говорим от първите дни от създаването на този парламент. Ние заявихме, че ИТН поема отговорността, ще предложи кабинет, който ако не бъде подкрепен от партиите на протеста, няма да подкрепим кабинет с друг мандат, заяви Тошко Йорданов от ИТН на среща с БСП, която продължи само 5 минути.


Нищо оттогава до сега не се е променило. Извървяхме целия път, в който всички партии, включително и вие, отказаха да подкрепят нашия проектокабинет”, заяви той.


По думите му този парламент трябва да направи промените с бюрото и НС, защото става вече "грозно", а в следващия парламент вече трябва да се направи "голямата промяна".


Припомняме, че вчера  Комисията по правни и конституционни въпроси подкрепи на първо четене и трите законопроекта, с които се предлага Бюрото за защита на свидетелите да бъде отнето от главния прокурор и върнато в Министерството на правосъдието, където е било до 2014 година.



"От вас зависи дали ще оставите този парламент да поживее една седмица отгоре, обърна се Йорданов към Нинова. Той подчерта, че макара да има малко време, сега може да се започнат промени в съдебната реформа. 


Йорданов още веднъж подчерта, че социалистите няма да срещнат подкрепа за мандата в ИТН и че хората на Трифонов "няма да участваме в това, което другите партии представляват - фурнаджийска лопата".


Надявам се, че фурнаджийски лопати не се отнася до БСП, защото ние искахме политики. По-разумното беше да съставим трайно мнозинство, което да направи промяна, отвърна Нинова. Според нея дори сега да се направят промени, главният прокурор ще си остане в длъжност, а съдебна реформа няма да се започне.


"Не е редно да има само кърпене и имитация на промяна", допълни тя.


"Да, това е кърпене в някаква степен, въпреки че са необходими промени", съгласи се Йорданов. Според него трябвало да се поеме отговорност, а не да се прави като "един дето говори сутрин едно, говори в два през нощта трето и по-късно четвърто".



"Срещата с ИТН е въпрос на диалогичност", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.


"Благодаря ви, че все пак дойдохте на срещата. Знаем и вашите предварителни позиции. Това, че правим тази среща, е въпрос на диалогичност. Въпрос на отчитане но това, че при първия мандат успяхме да стигнем поне до политическа декларация, която съдържаше съществените неща какво да се прави. После нещо стана", каза още Нинова.


"Нека да финализираме този разговор, за да може и ние като мандатоносител, за да можем на нашия колективен орган на Националния съвет да вземем окончателно решение", каза още Корнелия Нинова.


Преди това от парламентарната трибуна Йорданов заяви: "Няма да подкрепим вашия мандат за правителство, но ще дойдем да ви го съобщим лично в знак на приличие". Той реагира на изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която обвини т.нар. партии на протеста, че с нежеланието си да преговарят за съставяне на правителство с третия мандат, оставят на власт модела на управление на ГЕРБ."Удържайте се с репликите, защото в момента се опитвате да спасите бюрото на Гешев, НСО да охранява всякакви хора и се опитвате да не се стигне до закриване на спецсъда и прокуратурата", завърши репликата си Йорданов.

Парламентът няма да заседава извънредно в събота за актуализацията на бюджета. Не се приеме и предложението бюджетната комисия да се събере извънредно по темата в първия от трите почивни дни около 6 септември. Двете предложенията бяха на БСП, но не намериха подкрепа сред останалите партии.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 021 Anonimen 01.09.2021 19:49

    Абе вие що за стадни идиоти сте щом още делите БКП на ИТН,ГЕРБ,БСП,ДПС,ДБ, толкова ли са препълнени тиквите ви с "компресия", че истината не може да влезе вътре в черепите ви ? От какви безумни същества сте правени, че не разбирате, че няма разлика между времето преди 10.11.89 г и след тази дата, бяхме бедни по време на социализма, бедни сме и днес при тази "червена" демокрация, чехи, поляци, унгарци, източногерманци идваха в България на почивка през времето на социализма, ние не можехме никъде да излезем от беднотия и забрани, днес защото отново сме бедни не излизаме "навън" на почивка, а да работим, но на тези кретени които имитират депутати в НС, децата им са навън не от беднотия, а да харчат откраднатите от вас пари, вие се "джафкате" тук кой бил еди какъв си политик-ИДИОТ и кухите ви тикви още не са разбрали, че всички са червени мекерета в НС, кой на шумкар внук или внучка, кой на партиец син или дъщеря, кой на червен душманин роднина и 32 г. разиграват един и същ театър в Парламента, абе не ви ли омръзна поне от повтарящата се до втръсване парламентарна действителност на имитации на опозиция и статукво ! Как не се засрамихте да доказвате, че сте овце от порода "българска тъпоглава" за стрижене ? Човек греши един път, втори път, но на третия вече се е "сифирясал", но да греши постоянно за едно и също нещо /избори/вече е ОВЦА не е човек !

  • 020 Anonimen 01.09.2021 19:20

    Явор Дачков е дръпнал реч от нивото на простата Тиква зад която е застанал ! Ти българин ли си бе глист ? България е държава на срама и простотията с представители на овче стадо като Явор Дачков !

  • 019 Anonimen 01.09.2021 18:12

    ХРИСТО ИВАНОВ ОТНОВО ВИСНА НА ДУВАРА НА БОКО. ВЗЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ЗА ИДИОТИ Христо Иванов: „Има обществени реалности, с които трябва да боравим. Докато ГЕРБ не се разграничат от Борисов няма как да преговаряме с тях. Не е моя работа да им давам акъл, но такова разграничение се очаква от нашите избиратели, при такива условия сме склонни да преговаряме с всички, дори и с ГЕРБ„. – От три месеца поне го пишем. Нищо изненадващо от Христо Иванов. Това е откровена заявка за висене ОТНОВО НА ДУВАРА НА БОКО. И Христо, и неговите десносектанти, прекрасно знаят, че Боко няма да е премиер повече, но ще върти процеси зад Дувара, защото без него ГЕРБ е нищо. А след третите поредни избори се очаква Херо Мустафа да ги нареди – митовци, ристювци, кирилпетковци, все надупени на янките. Та отсега Христо Иванов си вдига цената – склонни били да преговарят с ГЕРБ, ама без Боко. Хахаха. Тия и избирателите си взеха за идиоти.

  • 018 Тома Биков: С Корнелия Нинова сме опоненти, но не е ходила на кино с Борисов, не му е била министър 01.09.2021 18:04

    ГЕРБ защити лидерката на БСП Корнелия Нинова от нападките в пленарната зала, които я засипаха заради желанието й да се бърза към актуализация на бюджета в съкратени законови срокове. Повод стана констатацията на лидера на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който нарочи социалистите в лицемерие. „С колегите от БСП от десетина години сме в доста сериозни конфликти. С госпожа Нинова сме опоненти, даже понякога сме прекалявали в изказванията си, но ще ви кажа нещо в нейна защита, колкото и да звучи лошо. Госпожа Нинова не е ходила нито на кино с г-н Борисов, нито му е била министър, нито му е била омбудсман. Може към нея да имаме всякакви отношения, но тя на килимчето не е била за разлика от лидерите на всички останали", допълни още Тома Биков.

  • 017 Явор Дачков 01.09.2021 17:58

    ОПГ С ХАРИЗМА, ИНСТАЛИРАНА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ПОЛУЧИ ПОВЕЧЕ ОТ СЪЩОТО, КОЕТО ПСУВА ОТ 30 ГОДИНИ От ден първи на служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков се държат като щурмова група за завземане на позиции, освободени от Пеевски и леко ударения ГЕРБ. Пеевски ги освободи по волята на американското посолство, което го отстрани след дългогодишно успешно сътрудничество с него. Същото американско посолство инсталира новите играчи на властови позиции. Първата им работа беше да овладеят НАП и да се насочат към ББР и Фонда на фондовете, назначавайки светкавично мрежа от свои хора. Блицкриг, осъществен за по-малко от 100 дни. Държат се като ОПГ с харизма. Асен Василев, който ми прилича на социопат, е мозък, Кирил Петков е палячо, който събира телевизионната лепта. Денков стои уж леко встрани, като независим експерт, но всъщност е експерт по усвояване на финансиране по иновации и други абстракции, а културиста Спецов с мускулите е потопен дълбоко под вода. Екстравагантна трупа, която прилича на нещо средно между секта от киборги, фокусирани единствено и само върху властта на парите и захаросана пудра за телевизионни домакини. Асен Василев краде софтуер от съдружник и го продава на Китай (историята е напълно истинска). На Петков жена му прави веган торти, а той произвежда веган пробиотик. Очевидна налудност блика от всичко това и поради тази причина привлича. Няма да спечели изборите. Ще отмъкне гласове от Христо Иванов и от заблудени фенки на Румен Радев. Ще влезе в парламента и ще отиде при властта. Независимо откъде идва тя. Най-вероятно от Бойко Борисов, който ще спечели следващите избори и ще покани всички на трапезата. Точно тези хора не ми приличат на глупаци, които ще останат извън нея. А и от американското посолство ще им посочат правилната позиция. В известен смисъл се радвам на присъствието им, въпреки, че очевидното им мошеничество дразни, защото ще разкажат играта на умните и красивите от градската десница. С нейните камъни по нейните глави. Мая Манолова и Хаджигенов ще потънат под бариерата от 4 %, а фанатичните фенове на Радев ще изпитат леко неудобство за скромния си принос към тази очевидна измама. Корнелия Нинова ще продължава да кани всички на срещи с грижа за хората и да ги чака в някоя полупразна зала в Народното събрание, а българският народ ще се успокои, защото ще получи повече от същото, което псува от 30 години.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и