Свързани новини

31.08.2021 15:17

ДАНС: Прокуратурата ни забрани да дадем информация за Пеевски

Видян 3036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховна касационна прокуратура не ни позволи да оповестим информация за бившия депутат Делян Пеевски. Това заяви зам.-председателят на ДАНС Станислав Станчев по време на заседание на временната парламентарна комисия "Магнитски", цитиран от БГНЕС. От думите му стана ясно още, че държавната агенция е предоставила информация на държавното обвинение. После добави, че те биха могли да предоставят данни, но само ако получат разрешение и имат документ, потвърждаващ това. Той не пожела да разгласи още информация за лицата по списъка "Магнитски" , тъй като се опасява, че по този начин ще стане обект на прокуратурата и увери, че всичко, което им е вменено от закона било направено.

Атанас Славов от „Демократична България“ каза, че в момента срещу Пеевски се извършва прокурорска проверка, а не разследване и считат за неправомерна забраната да се изнася информация, тъй като няма разследване срещу бившия депутат.

От "Има такъв народ" поискаха да се предостави информация дали има свързани лица с Пеевски, които да са давали средства за протестите, а Тома Биков от ГЕРБ попита дали има настоящи депутати, които имат връзка с лица от списъка "Магнитски".

Накрая бе решено да се попитат официално ДАНС и прокуратурата дали има депутати, които да са полуавали по какъвто и да е начин средства от Пеевски, Божков и от всички посочени в списъците на Министерство на финансите лица и фирми.

Председателят на комисията Надежда Йорданова коментира, че не е изненадана от казаното от ДАНС в зала. "Предвид наличието на следствена тайна, отказват да дадат информация", каза тя, цитирана от БГНЕС. Според нея обаче обществото има право да знае какво се е случило и защо контролните системи в България не са сработили и ни беше зашлевен шамар, защото не работим добре.

Тя обяви и, че е изключително притеснена за това, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей