Свързани новини

31.08.2021 14:48

Премиерът Янев с 2 неистини за Магнитски БГ

Видян 19675 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„По отношение на Магнитски акт ние нямаме диспут с Европейската комисия. Въпросите им са уточняващи. Когато говорим за допълнителни имена, имаме две писти на действие. Едната възможност е американското правителство да добави нови имена. Аз не съм чувал, че такова нещо предстои. Държавните и общински фирми да бъдат предпазливи. Българският списък вече си изигра ролята”, каза премиерът Янев пред Нова.

В тези 3 реда има поне 2 неистини. Едната е, че не бил чувал да се готви второ издание на списъка. САЩ най-официално информираха за това на среща с българския посланик във Вашингтон, а именно за този пост - първи наш дипломат в американската столица готвят Янев след края на служебното му премиерстване, ако не се случи нещо сензационно.

Още повече, най-важният му министър - финансовият, преди броени дни искрено и лично каза, че очаква втория списък Магнитски съвсем скоро.

Втората очевидна неистина е, че "българският списък" бил свършил работа, "изиграл ролята", както по-сполучливо заяви премиерът. Каква по-точно е тази роля обаче не сподели, защо ли?

И по-важният въпрос: Защо липсват общо поне 163 лица и фирми, свързани с този един от тримата главни герои в списъка, както 19 минути пита от месеци?

Защо в този списък на свързаните лица не присъстват например синът и жената на Васил Божков?

Защо липсват директни и прозрачни партньори в бизнеса му като Интралот на милиардера Кокалис с нейното 49-процентно съдружие в Еврофутбол и Евробет, които са извадени от списъка 6 дни след публикуването му – на 15 юни, като се цитира „прекратена свързаност”? Тя обаче е характерна за немалко от останалите – от Цветомир и Боян Найденови, заради чиито свидетелства Божков беше посочен от САЩ и даже имат документ от служебното МВР на Рашков за липса на свързаност с него, до Сашо Майонезата, който над петилетка няма общо с хазартния бос, ала те остават в позорящия списък - на какво основание са вътре?

Как е възможно в т.нар. български списък да присъства само един брат Ганев, при положение, че и двамата братя са съдружници на хазартния бос?

Защо в бг списъка има хора и фирми, които повече от 5 години нямат нищо общо с хазартния бос? Това пък


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.09.2021 12:40

    Фатмашката БКП-партенка се праи на "генерал" без армия! Па всиките БКП-кадри на БОКо, Кормела, Славуца, ДС-Ванче караПрас, ..... се оказаха меко казано абсолютно некадърни "калинки", но пък нагли и безсрамни!

  • 002 Anonimen 31.08.2021 21:07

    Този loghead посланик в щатите? Айде бе!

  • 001 Anonimen 31.08.2021 18:03

    За петте години ? Нали от тогава и преди това са далаверите с цигари амфетамини и тн ? Нали иска време да се смели много инфо за действия, Когато обществения интерес е брутално нарушен и нещата не се случват за пет минути???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей