Свързани новини

31.08.2021 10:17

Формация на Петков и Василев може да се яви на следващите избори: Янев

Видян 3096 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Разбира се, че аз бих гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще участват в такъв проект, предстои да видим. Аз бих се включил във всеки един проект, който работи за България. Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са сдружение от хора с еднакви мисли и цели. Те не принадлежат на един човек”. Това заяви в студиото на „Здравей България” по NOVA служебният министър-председател Стефан Янев.


„Всичко е възможно. Този проект би могъл да се яви и на следващите избори и това е въпрос на технология. Не съм подготвен да ги дискутирам, защото не съм правил такова проучване. Предстои да видим”, добави Янев.


 „Многократно съм казвал, че управлението на здравната криза е в ръцете на здравните власти. Тя е в ръцете на здравният министър, епидемиологичния съвет и доц. Кунчев. Решенията, които предстоят да бъдат взети, ще бъдат максимално добре обосновани на база на наличната информация”, заяви още Стефан Янев.

Предлагат затягане на мерките в цялата страна

„В здравния съвет влизат различни хора, които трябва да намерят баланс. Вероятно ще има и недоволни, това е неминуемо. Важно е обаче да се отговори на повече хора. Политическото решение ще вземе министърът на здравеопазването. Той е най-близко до тематиката на проблема и притежава най-голямата експертиза по темата”, допълни Янев.

Решението как да се продължи с управлението на COVID кризата ще бъде взето днес или утре.

„Бизнесът и икономиката трябва да работят. Смятам, че всеки от нас е достатъчно отговорен, за да предприеме нужните мерки и да се предпази”, каза премиерът.

„Подготовката на болниците и техният капацитет беше коментиран в нашия план. При необходимост те ще имат възможност да увеличат капацитета си. Мерките са комплексни", посочи Янев.

„Преди една седмица са наложени специфични мерки за държавната администрация. Направено е плаващо работно време. Най-големите администрации са в София и ние се опитваме да избягваме струпването на тези хора в градския транспорт и в сградите. Направено е плаващо работно време”, обясни премиерът в отговор на твърденията на бизнеса, че мерките се прилагат само при тях.

Той добави, че на много публични места, където се събират големи групи от хора, мерките не се спазват. Именно това ще е причината за затягането на мерките, именно по тази линия, обясни Янев.


За задължителната ваксинация

„Има държави, които въведоха задължителната ваксинация за определени групи от обществото. Ние нямаме такова намерение и не предвиждаме такъв тип мерки. Ваксината е единственият разумен довод, даден от науката. Дори и да не те предпази на 100% от заболяването, то тя гарантира, че ще бъде прекарано значително по-леко”, заяви министър-председателят.

„В болниците и социалните домове процентът на ваксинираните служители е достатъчно висок. Разбира се, говорим за относителност на значението на думата „достатъчно”. Там има и случаи на хора, които не могат да се ваксинират поради болест или други проблеми. Създава се една среда на говорене и критика към различните. Нека да бъдем по-спокойни по темата и да търсим аргументите. Фактите са по-добри от емоциите”, каза Янев.

Василев обясни при какви условия би останал министър в редовно правителство

„Темпът на ваксинация у нас не е висок и всички знаем този факт. Кампаниите, които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 31.08.2021 14:07

    Ще имат успех, ако не се присъединят към ДБ! Новата им партия трябва да е независима от всички останали.

  • 001 Anonimen 31.08.2021 13:18

    СЪЗДАДАТ ЛИ ПАРТИЯ ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ ИТН ЩЕ ИМАТ 0.5 % НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ, ТАКА НАКАЗВА БЪЛГАРИНЪТ ТАРИКАТИТЕ,ИЗМАМНИЦИТЕ И ИЗПОЛЗВАЧИТЕ НА ДОВЕРИЕТО МУ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на