Свързани новини

30.08.2021 18:02

Париж ограничава скоростта до 30 км/ч

Видян 1184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти всички улици на френската столица от днес ще бъдат с ограничение на скоростта на движение до 30 километра в час, съобщи Радио Франс ентернасионал (РФИ - RFI), предаде Медиапул.


Новата мярка на парижкото кметство има за цел да се намалят задръстванията по улиците и да се ограничи вредното въздействие от уличния трафик.


Париж не е единственият голям град в Европа, който въвежда такова ново правило.


Досега близо две трети от града бяха с ограничение на скоростта до 30 км/ч. Сега мярката се въвежда повсеместно, с известни изключения.


Ограничението на скоростта на околовръстния булевард ще остане 70 км/ч. Пътните артерии край кейовете на р. Сена остават с ограничение от 50 км/ч.


Решението на кметицата на френската столица Ан Идалго има за цел да подобри безопасността на движението, да намали вредата от шума, но и да се адаптира градът към климатичните промени, като се намалят пространствата за движение на автомобили, обясни заместник-кметът по транспорта Давид Белиар.


Според допитване от края на 2020 година, 59 процента от парижани подкрепят намаляване на скоростта до 30 км/ч по улиците на столицата, при условие, че някои артерии останат с ограничение до 50 км/ч.


Париж не е първият град, който въвежда ограничение на скоростта. Към днешна дата близо 200 френски града са взели такова решение.


Тази тенденция е повсеместна и в Европа. В Нидерландия и Испания например много голяма част от градската пътна мрежа е зона с ограничение до 30 км/ч.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей