Свързани новини

29.08.2021 13:02

Ще предложим да се съкрати срокът за актуализацията на бюджета: БСП

Видян 2385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще предложим да се съкрати срокът за актуализацията на бюджета, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента. По думите й ще направи последен опит за съставяне на кабинет, ако има съгласието на четирите партии.
БСП ще задържи мандата и няма да го върне веднага на президента. Целта на партията е през това време да се направи последен опит за съставяне на кабинет или партиите да успеят да приемат актуализацията на бюджета. Днес от 14.00 предстоят разговори с Изправи се БГ! Ние идваме!
"Третият мандат е неограничен във времето. Нямаме намерение да го държим в неразумен срок. Поканите за срещи остават. Бихме искали публично пред камерите последно да се заявяват позициите на партиите - да кажат кой иска и кой не редовен кабинет. Ако на тези срещи не постигнем съгласие за формиране на мнозинство на промяната. Да съкратим сроковете за предложение за второ четене за актуализация на бюджета, сега срокът е 7 септември. Ако трябва ще работим денонощно. Ние виждаме като обозрим срок между 10 и 15 септември да върнем мандата. Знаем, че има лица, които искат бързо връщане на мандата и хвърляне на държавата в хаос. Ние водени от тази отговорност ще направим всичко необходимо в бързи срокове да стане актуализацията на бюджета", продължи председателят на БСП.


"Не съм посещавала офисите на Слави Трифонов. Всички срещи сме провеждали прозрачно и публично в Народното събрание", заяви Нинова.


Тя обясни, че между 10 и 15 септември БСП вижда обозримия срок за връщане на папката, ако партията не успее да постигне консенсус за подкрепа с поканените за разговори партии. Тя поясни, че отговорността сега лежи върху БСП.


„За избор на правителство трябват 121 гласа. Ние разбираме своята тежест и че имаме само 36 и че трябва да търсим съюзници. Обърнахме се към новите партии - „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!” . Поставихме си две цели - да направим редовен кабинет, за да посрещне кризите и мнозинство, което да продължи промяната на модела на управление на ГЕРБ”, посочи Нинова.


Лидерът на партията отчете и заявленията на поканените партии, че не искат да подкрепят правителство на БСП. „Разбира се, всяка партия е в правото си да вземе своето решение. Сигурно те са се съобразили с волята на техните избиратели. Волята на нашите е да стигнем до разбирателство и да има редовен кабинет”, каза още тя.


 Нинова коментира, че ако от БСП върнат мандата веднага, президентът трябва да разпусне Народното събрание и да насрочи избори. „Така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, работниците без обезщетения, ако се наложи затваряне, болните без Ремдесивир, който липсва, лекарите без 1 000 лева на първа линия, както и полицаите без средства за охрана на границата”, смята тя.


Лидерът на БСП отговори и на Бойко Борисов, който заяви, че БСП трябва да върне мандата:

    "Господин Борисов, преди да давате оценки, защо никой не желае да разговаря с вас? Ако гледате на това като на игра, вие гледаме като на отговорност. Имаме избор - или да върнем мандата или да го задържим. Избрахме второто. Вчера се събрахме", каза Нинова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да