Свързани новини

28.08.2021 14:12

Избори 2 в 1 са срещу духа на нашия конституционен модел: Радев

Видян 2653 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Избори две в едно са срещу духа на нашия конституционен модел. Разграничаването в отговорностите между различните институции е в духа на правовата държава. Това следва да се отчете. Трябва да се търси баланс между цената на едни отделни избори, между това хората да ходят три последователни недели на избори, но и да отчетем, че тези изори се правят в духа на нашата Конституция. Досега не е имало смесване никога на парламентарни и президентски избори в едно“, коментира Румен Радев.


По Конституция всеки има правото да участва в политически проекти и да организира свои. Това е демокрацията. Тома коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговори на въпрос дали знае за готвен политически проект от страна на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, каквито намеци се появиха тази седмица от социолози и политици.


 


"Служебните министри са експерти в своята област, със свободна воля, не мога като президент да кажа: вие правете партия, вие отивате като редовен министър. Мога да подкрепям или да не даден политически проект едва когато видя неговата визия, програма", допълни той в отговор на въпрос дали би подкрепил такъв проект.


На въпрос дали настоящи министри би включил в следващо служебно правителство, ако се стигне до там, той обяви, че дори не иска да мисли за следващ служебен кабинет.


Радев потвърди още веднъж тезата си, че не е съгласен нови предсрочни избори да се смесват в един ден с тези за президент и посочи, че никога такова смесване досега не е правено. Но в края на краищата нека Народното събрание вземе решение", заключи той.


Президентът по конституция има право да решава на кого ще връчи третия мандат. Ако сте чули моето изявление при връчването на мандата, трябва да сте ме разбрали. Политиката е най-вече отговорност. Крайно време е парламентарно представените партии да осъзнаят своята отговорност. Защото системното бягане от отговорност ще доведе до това на следващи избори тези партии да бъдат санкционирани. Това заяви президентът Румен Радев в Рудозем. Той е на обиколка в погранични градове.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 28.08.2021 15:13

    Слугата на синагогата взе по-често да се оплаква от тази опция . Един истински Генерал няма право да се оплаква ................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак